Gıdı Eritme İçin Ameliyatsız Yöntemler Gerçekten İşe Yarıyor Mu? Deneyenler Anlatsın

Zehra Dinç

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Son birkaç yıldır kilo verip almamın da etkisiyle gıdı bölgemde sarkma oluştu. Zayıflasam bile o bölge gitmiyor ve fotoğraflarda çok rahatsız edici görünüyor. Cerrahi operasyon düşünmüyorum, bu yüzden ameliyatsız gıdı eritme yöntemlerini araştırmaya başladım. Karşıma HIFU, radyofrekans, soğuk lipoliz ve lipoliz enjeksiyonu gibi teknikler çıktı. İnternette bazı kişiler 1 seansta fark gördüğünü söylüyor, bazıları ise birkaç seans gerek diyor.

Merak ettiğim konular şunlar:
  • Bu işlemler gerçekten kalıcı mı yoksa 1-2 yıl sonra gıdı geri mi geliyor?
  • İşlem sırasında acı, morarma veya şişlik oluyor mu?
  • Sonuçlar hemen mi çıkıyor yoksa birkaç ay mı beklemek gerekiyor?
Açıkçası boşa para harcamak istemiyorum. Deneyenler varsa hangi yöntemi, hangi merkezde yaptırdığını, işlem sonrası memnuniyetini yazarsa çok faydalı olur.

Ben geçen yıl HIFU ile gıdı toparlama yaptırdım. İşlem yaklaşık 30 dakika sürdü. İlk hafta hafif kızarıklık ve gerginlik oldu ama günlük hayatımı etkilemedi. 2 ay sonra sonuç netleşti, gıdım neredeyse tamamen yok oldu. Şu an üzerinden 10 ay geçti, hâlâ etkisi duruyor. Beslenmeme dikkat ettiğim sürece sanırım uzun süre gidecek.

Oyla 0
Ben lipoliz enjeksiyonu tercih ettim. Doktor 3 seans önerdi, ben de tamamını yaptırdım. Her seanstan sonra 1 hafta kadar şişlik ve hafif morarma yaşadım. İncelme oldu ama tamamen bitmedi. Sanırım HIFU kadar etkili değil.

Oyla 0
Geri
Üst Alt