Gıdı Estetiği Sonrası Şişlik ve Morluk Olur Mu, Ne Zaman Geçer?

Büşra Tezcan

Kayıtlı Üye
Bu işlemi yaptırmayı düşünen herkesin aklındaki ilk endişe sanırım bu: “Acaba çok şişer miyim?” Benim de en çok çekindiğim nokta o. Fotoğraflarda bazen morluk ve ödem görünüyor, insan haliyle tedirgin oluyor.

Doktorların çoğu “şişlik ve hafif morluk normaldir ama geçicidir” diyor. Uygulanan tekniğe göre değişiyor; eğer cerrahi değil, lazer lipoliz tarzında bir işlemse genelde 3–5 gün içinde ödem azalıyor. Klasik liposuction yapıldığında ise biraz daha uzun sürebiliyor.

Soğuk kompres, yüksek yastıkta yatmak ve bol su içmek iyileşmeyi hızlandırıyormuş. İlk günlerde hafif hassasiyet olsa da ağrı pek olmuyormuş.

Ben kısa sürede işe dönmek istiyorum, o yüzden iyileşme süreci benim için çok önemli.

Gerçekten şişlik ve morluklar ne kadar sürüyor, sosyal hayata dönüş süresi uzun mu?

Ben lazer yöntemiyle yaptırdım. İlk iki gün şişti ama üçüncü gün ciddi fark etti. Morarma hiç olmadı. Beşinci gün işe döndüm, kimse fark etmedi bile.

Oyla 0
Bende klasik liposuction uygulandı, ödem 7 gün sürdü. Morluklar ise 10 günde geçti. Soğuk kompres ve tuz tüketmemek çok işe yaradı.

Oyla 0
Gıdı estetiği sonrası hafif ödem normal ama kalıcı değil. Ortalama 5–7 günde azalıyor. Ben 4. günde rahatlıkla dışarı çıkıyordum. Korkulacak kadar belirgin olmuyor.

Oyla 0
Çözüm
İlk iki gün aynaya bakınca biraz moralim bozuldu ama gerçekten geçiyor. Şişlik yavaşça azalıyor, bir hafta sonra yüzüm tamamen normale döndü.

Oyla 0
Geri
Üst Alt