Gliss Şampuanlar Yıpranmış Saçları Toparlıyor Mu?

Gülay

Kayıtlı Üye
Saçlarım uzun süredir boyalı ve uçlarım gerçekten çok yıpranmış durumda. Tararken takılıyor, banyodan sonra kabarıyor ve aynaya baktığımda saçlarım sağlıksız görünüyor. Gliss şampuanları da sürekli “onarım” iddiasıyla karşıma çıkınca ister istemez umutlandım. Özellikle Ultimate Repair ve Liquid Silk serileri çok övülüyor ama gerçekten toparlıyor mu emin olamadım.

Yaklaşık bir aydır kullanıyorum. İlk yıkamalarda saçlarım daha yumuşak ve parlak durdu, bu hoşuma gitti. Ama birkaç gün sonra uçlardaki kuruluk tekrar ortaya çıktı. Sanki saçlarım gerçekten onarılmıyor da sadece yıkandığı gün daha bakımlı duruyor gibi hissettim. Bu da beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.

Fiyatına göre fena değil ama “yıpranmış saçları toparlar” beklentisiyle alınırsa hayal kırıklığı yaratabilir mi diye düşünüyorum. Kullananların uzun vadeli deneyimlerini gerçekten merak ediyorum.

Gliss şampuanlar yıpranmış saçları gerçekten toparlıyor mu yoksa etkisi sadece geçici mi kalıyor?

Ben Gliss Ultimate Repair’i yaklaşık üç ay kullandım. İlk başta saçlarım gerçekten daha yumuşak ve parlak görünüyordu ama zamanla bu etki sıradanlaştı. Yıpranmış saçlarım tamamen toparlandı diyemem. Görüntüyü kurtarıyor ama saç telinin yapısını değiştirdiğini düşünmüyorum.

Saçlarım çok kuru ve boyalı. Gliss kullandığımda taraması kolaylaşıyor ama uçlardaki kırıklar aynı kaldı. Maskeyle birlikte kullanınca daha iyi sonuç aldım ama şampuan tek başına yeterli gelmedi bana. Yine de fiyat-performans olarak kötü değil.

Bence Gliss’in olayı onarmaktan çok saçları anlık olarak daha bakımlı göstermesi. Ben bunu kabul edince hayal kırıklığı yaşamadım. Yıpranmış saç için destekleyici olabilir ama mucize beklenmemeli.

Ben Liquid Silk serisini kullandım. Kabarıklığı aldı, saçlar daha sakin durdu ama yıpranma azalmadı. Uzun vadede fark bekleyenler için yeterli olmayabilir ama günlük kullanımda idare eder.

Saçlarım kalın telli. Gliss bende daha iyi sonuç verdi ama yine de “onarım” kelimesi biraz iddialı geliyor. Görüntü toparlanıyor ama bakım rutini şart.

Geri
Üst Alt