Gliss Ultimate Repair Onarıcı Şampuan Boyalı Saçların Rengini Akıtıyor Mu?

Melina Kurt

Kayıtlı Üye
Saçlarım boyalı ve özellikle koyu tonlar kullandığım için renk akması benim için büyük bir sorun. Bir yandan da saçlarım yıpranmış durumda, uçlar kuru ve kırılmaya çok müsait. Gliss Ultimate Repair’i bu yüzden aldım; hem onarsın hem de boyaya çok zarar vermesin istedim ama açıkçası biraz tereddüt ederek kullanmaya başladım.

İlk yıkamalarda saçlarım gerçekten daha yumuşak ve bakımlı hissettirdi. Tararken kopmalar azaldı, bu hoşuma gitti. Ama birkaç yıkamadan sonra banyoda akan suyun rengine takılmaya başladım. Sanki boya daha hızlı akıyormuş gibi geldi. Normalde bu kadar kısa sürede rengin açıldığını hissetmezdim. Belki bana öyle geliyor ama insan boyalı saç olunca daha hassas oluyor.

Bir yandan saçlarım daha sağlıklı duruyor, bir yandan da rengi koruyamamak moral bozuyor. “Acaba onarıcı olduğu için saç telini açıyor mu” diye düşünmeden edemiyorum. Renk koruyucu bir ürünle dönüşümlü mü kullanmalıyım, yoksa bu şampuan boyalı saçlar için baştan uygun değil mi karar veremedim.

Kullanmaya devam edip etmemek konusunda gerçekten kararsız kaldım. Özellikle boyalı saç kullananların yorumları benim için çok önemli.

Gliss Ultimate Repair boyalı saçlarda rengi gerçekten daha çabuk mu akıtıyor, yoksa bu sadece geçici bir his mi?

Benim saçlarım da boyalı ve evet, bu şampuan rengi biraz daha hızlı akıttı. Ama saçlarım çok yıpranmıştı, onarım açısından faydasını gördüm. O yüzden arada kullanıyorum.

Bende renk akması fark etmedim ama ben zaten açık ton kullanıyorum. Saçlarımı yumuşatması ve toparlaması hoşuma gitti. Koyu renk kullananlarda daha belirgin olabilir.

Kuaförüm bana onarıcı şampuanların boyayı biraz daha hızlı akıtabileceğini söylemişti. Ben de bu ürünü haftada 1–2 kez kullanıp, diğer yıkamalarda renk koruyucuya geçtim. Böyle daha dengeli oldu.

Saçlarım röfleli. Ultimate Repair saçlarımı toparladı ama sarılar biraz daha çabuk açıldı. Onarım istiyorsan güzel ama renk önceliğin varsa dikkatli kullanmak lazım.

Bence bu şampuanın amacı onarım, renk koruma değil. Ben beklentimi buna göre ayarladım. Boya tazeyken kullanmıyorum, arada kullanınca sorun olmuyor.

Geri
Üst Alt