Göz Çevresi Botoksu Yaptırdım, Şimdi Daha Yorgun Görünüyorum! Bu Normal mi?

Bahar Aydınlı

Kayıtlı Üye
Kaz ayağı kırışıklıklarım için ilk kez göz çevresi botoksu yaptırdım. Doktor “çok doğal olacak, mimiklerin kalacak” dedi. Evet kırışıklıklar azaldı ama şimdi başka bir problemim var: Daha yorgun görünüyorum.

Eskiden gülünce göz çevremde çizgiler olurdu ama bu beni daha samimi gösterirdi. Şimdi o çizgiler yok ama sanki gülümsemem tam oturmuyor gibi. Hatta birkaç kişi “hastasın sandım, iyi misin?” dedi…

Mimik kaybı değil aslında, ama sanki duygu eksikliği gibi bir ifade. Bu geçici midir, yoksa ben mi abartıyorum?

👉 Göz çevresi botoksu yaptırdıktan sonra “duygusuz” ya da yorgun göründüğünüz oldu mu? Sonradan toparlıyor mu?

Bunu yaşadım ve ilk başta çok moralim bozulmuştu. Kaz ayağı botoksu yaptırdım, tamam çizgiler gitti ama gülümsememde bir eksiklik vardı. Sanki yüzüm tam ifade etmiyordu kendini. Hatta arkadaşım “hasta mısın, bir garip görünüyorsun” bile dedi. Sonra doktorum bunun geçici olduğunu, kasların alışacağını söyledi. Gerçekten 2 hafta sonra yüzüm oturdu ve çok daha doğal oldu. İlk seans biraz adaptasyon süreci gibi, sonrasında yüz kendini toparlıyor.

Oyla 0
Göz çevresine botoks yaptırınca çizgiler silindi ama bu sefer de göz altım daha çökük durmaya başladı. Başta çok şaşırdım. Meğer o bölge zaten yaşla birlikte hacim kaybediyormuş ve botoksla kaslar gevşeyince o çöküklük daha da ortaya çıkıyormuş. Doktorum çok minik bir dolgu uyguladı göz altına ve her şey dengeye geldi. Göz çevresine sadece botoks yetmeyebiliyor, özellikle 30’ların sonlarında kombin çözümler daha iyi oluyor bence.

Oyla 0
Geri
Üst Alt