Gözenekler Nasıl Sıkılaşır? Gerçekten Küçülür Mü Yoksa Şehir Efsanesi Mi?

Oya Ongun

Kayıtlı Üye
Aynaya yakından baktığımda özellikle burun ve yanak çevremde gözeneklerim çok belirgin görünüyor. Makyaj yapınca daha da ortaya çıkıyor gibi hissediyorum. Ne kadar temizlersem temizleyeyim tamamen pürüzsüz bir görüntü olmuyor. Sosyal medyada “gözenek sıkılaştıran mucize ürün” diye bir sürü şey görüyorum ama gerçekten işe yarıyor mu emin değilim.

Bazıları gözeneklerin aslında küçülmediğini, sadece görünümünün azaldığını söylüyor. Kimisi buz uygulaması öneriyor, kimisi asitli tonikler. Ben de arada kil maskesi yapıyorum ama etkisi geçici gibi. Bir gün iyi görünüyor, ertesi gün yine aynı.

Cilt tipim karma ve T bölgem çabuk yağlanıyor. Acaba yağlanma mı gözenekleri büyük gösteriyor? Yoksa genetik mi tamamen? Kalıcı bir çözüm var mı gerçekten merak ediyorum. Çünkü ne yapsam tam olarak istediğim o pürüzsüz görünümü elde edemedim.

Gözenekler gerçekten küçülür mü yoksa sadece görünümü mü azaltılabilir?

Ben uzun süre “gözenek küçültme” ürünlerine para harcadım ama şunu fark ettim ki tamamen yok olmuyor. Düzenli asit kullanımı ve yağ kontrolü sağlanınca daha sıkı görünüyor. Yani aslında görünüm azalıyor ama yapı değişmiyor.

Oyla 0
Bende yağlanma arttıkça gözenekler daha belirginleşiyor. Salisilik asit iyi gelmişti. Düzenli kullanımda siyah nokta azalınca gözenekler de daha temiz ve küçük gibi duruyor. Ama bıraktığımda eski haline dönüyor.

Oyla 0
Genetik faktör çok etkili bence. Annemin de gözenekleri belirgin. Ben lazer yaptırdım, hafif bir toparlanma oldu ama mucize beklememek lazım. Beklentiyi gerçekçi tutmak gerekiyor.

Oyla 0
Buz uygulaması anlık sıkılaştırıyor ama geçici. Önemli olan cildi temiz tutmak ve aşırı yağ üretimini dengelemek. Ben nemlendirmeyi artırınca bile yağlanmam azaldı, gözeneklerim daha sakin göründü.

Oyla 0
Makyaj bazı ürünleri de gözenekleri daha belirgin gösterebiliyor. Silikon bazlı bazı ürünler bende tam ters etki yaptı. Ürün seçimi de önemli yani. Tamamen küçülme yok ama doğru rutinle daha düzgün bir görünüm mümkün.

Oyla 0
Geri
Üst Alt