Güneş Kremi Makyaj Altında Neden Topaklanıyor?

Çiğdem Arslan

Kayıtlı Üye
Güneş kremi kullanmayı alışkanlık haline getirdim ama makyajla birlikte işin rengi değişiyor. Sabah cildime bakımımı yapıp güneş kremi sürdükten sonra fondöten ya da BB krem geçtiğim anda yüzümde garip bir soyulma oluyor. Özellikle yanak ve çene bölgemde ürünler resmen birbirini itiyor gibi duruyor. Ayna karşısında pütür pütür bir görüntü görmek moralimi bozuyor.

Başta fondötenden kaynaklı sandım ama farklı markalarla da aynı şeyi yaşadım. Sonra güneş kremini suçladım, onu değiştirdim yine tam çözülmedi. Bekleme süresi mi önemli, sürdüğüm miktar mı fazla, yoksa ürünlerin içeriği mi uyuşmuyor emin olamıyorum. Aceleyle hazırlanırken her adımı beklemek de zor geliyor ama sonuç böyle olunca makyaj yapma hevesim kaçıyor.

Cildim karma, T bölgem çabuk yağlanıyor ama yanaklarım kuruya dönük. Belki de bu yüzden ürünler cildimde dengeli durmuyor. Güneş kremi kullanmaktan vazgeçmek istemiyorum ama makyajla bu kadar sorun yaşamak da yorucu. Aynı durumu yaşayanların deneyimleri benim için çok yol gösterici olur.

Güneş kremi makyaj altında neden topaklanıyor?

Benim de en büyük sorunum buydu. Sonradan fark ettim ki güneş kremini çok fazla sürüyormuşum. İnce bir kat halinde uygulayıp en az 10 dakika bekledikten sonra makyaja geçince toparlanma ciddi şekilde azaldı. Acele edince mutlaka soyulma oluyor.

Oyla 0
Ürünlerin bazları çok önemli. Silikon bazlı bir güneş kremiyle su bazlı fondöten kullandığımda hep topaklanma yaşadım. İkisini de aynı bazda seçince sorun büyük ölçüde çözüldü. İçerik uyumu gerçekten göz ardı ediliyor ama çok etkili.

Oyla 0
Ben makyaj öncesi güneş kreminden sonra ekstra bir şey sürmemeye başladım. Nemlendirici + güneş kremi + fondöten üçlüsü cildime fazla geliyormuş. Nemlendiriciyi azalttım, güneş kremine zaman tanıdım ve görüntü tamamen düzeldi.

Oyla 0
Fırça yerine sünger kullanınca daha iyi sonuç aldım. Bastırmadan, tampon hareketlerle uygulayınca ürünler birbirini kaldırmıyor. Bir de matlaştırıcı pudrayı çok az kullanmak fark yaratıyor.

Oyla 0
Cilt tipi de çok etkiliyor bence. Kuru bölgelerimde soyulma daha fazlaydı. Makyajdan önce sadece o alanlara hafif bir nem verince güneş kremi daha düzgün oturmaya başladı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt