Güneş Kremi Sivilce Yapar mı, Hangileri Yapmıyor?

Handan Korkmaz

Kayıtlı Üye
Yaz kış güneş kremi sürmeden dışarı çıkmamaya çalışıyorum ama fark ettim ki bazı ürünleri kullanınca sivilce patlaması yaşıyorum. Özellikle alın ve çene bölgemde küçük beyaz noktalar çıkıyor. Başta tesadüf sandım ama birkaç farklı marka denedim, sonuç aynı. Korunmak isterken cildimi mahvediyorum gibi hissediyorum.

Cildim karma, özellikle T bölgesi yağlanmaya çok müsait. Su bazlı olduğunu söyleyen kremler bile bazen ağır geliyor. Kapatıcı etkili ürünlerse gözenekleri tıkıyor. Cildimi koruyayım derken nefes aldırmıyorum sanki. Yine de güneş kremi sürmeden çıkmaya korkuyorum, lekelerden çok çektiğim için bu alışkanlığı bırakamam.

Bir arkadaşım “non-comedogenic yani gözenek tıkamayan ürünlere bak” dedi, diğeri “toz formda olanlar yağsız olur” dedi. Fakat hangisinin gerçekten işe yaradığını çözemedim.

Sizce güneş kremi sivilce yapar mı? Yapmayan bir ürün tavsiyeniz var mı?

Sizce güneş kremi sivilce yapar mı? Yapmayan bir ürün tavsiyeniz var mı?

Benim de aynı sorunum vardı, La Roche-Posay Anthelios UVMune 400 serisiyle çözdüm. Su bazlı olduğu için gözenekleri tıkamıyor. Her gün kullanıyorum, hiç sivilce yapmadı.

Oyla 0
Cildin tepkisi içeriğe bağlı. Ben Bioderma Photoderm AKN kullanıyorum, yağsız formüllü. Mat bitiş sağlıyor ve ciltte pütür oluşturmuyor. Karma ciltler için harika.

Oyla 0
Bazı güneş kremleri fazla silikon içerdiği için sivilce yapıyor. Ben Innisfree’nin yeşil çaylı güneş kremini kullanıyorum. Hafif yapılı, doğal kokulu ve hiç sivilce yapmadı.

Oyla 0
Kremi sürmeden önce yüzünü iyi temizlemek çok önemli. Ben tonik sonrası krem sürüyorum, o zaman gözenek tıkanmıyor. Eucerin’in Oil Control serisi bende mucize yarattı.

Oyla 0
Ben Missha Aqua Sun Gel kullanıyorum, yapısı jel gibi. Hiç yağlı his bırakmıyor, sivilceye meyilli ciltler için birebir. Günlük kullanımda da çok rahat.

Oyla 0
Geri
Üst Alt