Güneş Kremi Yaz Dışında Da Gerçekten Gerekli Mi?

Cansu Erden

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda cildime daha dikkatli bakmaya çalışıyorum ama güneş kremi konusu kafamı karıştırıyor. Yazın dışarı çıkmadan önce sürmek artık refleksim haline geldi, hatta çantamda mutlaka taşıyorum. Ama yaz bitince, hava serinleyip güneş kendini pek göstermeyince aynı özeni gösteremiyorum. Kışın sabah evden çıkıp akşam karanlıkta dönüyorken “Bugünlük gerek yoktur” diye düşünüyorum çoğu zaman.

Yine de aynaya baktığımda cildimde beliren ufak lekeler ve renk eşitsizlikleri canımı sıkmaya başladı. Yaşla mı alakalı, düzensiz bakımdan mı yoksa güneş korumasını mevsimsel düşünmemden mi emin olamıyorum. Özellikle cam kenarında çalıştığım için gün ışığına maruz kalıyorum ama bunun etkisi olur mu hiç hesaplamamıştım. Çevremde de bu konuda çok net bir fikir birliği yok; kimisi dört mevsim sürüyor, kimisi yaz dışında abartı olduğunu söylüyor.

Cildim karma ve hassas, ağır ürünleri de pek sevmiyor. O yüzden sırf alışkanlık olsun diye değil, gerçekten gerekiyorsa düzenli kullanmak istiyorum. Deneyimlerinizi merak ediyorum.

Güneş kremi yaz dışında da gerçekten gerekli mi?

Ben yıllarca sadece yazın kullandım ama lekelerim artınca dermatoloğa gittim. Kışın da özellikle gündüz dışarı çıkıyorsan şart dedi. O günden beri hafif yapılı bir güneş kremiyle devam ediyorum, cildim daha dengeli görünüyor.

Oyla 0
Camdan gelen ışığın da leke yaptığını öğrendiğimde çok şaşırmıştım. Ofiste çalışıyorum ve kışın bile güneş kremi sürüyorum. Ağır gelmemesi için nemlendirici özellikli olanları tercih ediyorum, rutinime eklemek zor olmadı.

Oyla 0
Ben de senin gibi kararsızdım ama dört mevsim kullanmaya başlayınca farkı gördüm. Lekelerim koyulaşmadı, cildim daha eşit duruyor. Artık yaz–kış ayırmıyorum, sabah bakımımın bir parçası oldu.

Oyla 0
Açıkçası her gün sürmüyorum ama dışarıda uzun kalacaksam kışın da kullanıyorum. Tamamen bırakmaktansa böyle denge kurmak bana daha mantıklı geliyor, en azından içim daha rahat oluyor.

Oyla 0
Hassas ciltliyim, o yüzden kışın daha düşük SPF ama hafif formüller tercih ediyorum. Cildi yormadan koruma sağladığını düşünüyorum, düzenli olunca etkisini görmek daha kolay.

Oyla 0
Geri
Üst Alt