Yazın Terledikçe Güneş Kremi Yenilemek Şart Mı?

Feride Aksu

Kayıtlı Üye
Yaz aylarında güneş kremi kullanmaya özen gösteriyorum ama iş yenileme kısmına gelince kafam karışıyor. Sabah evden çıkmadan önce sürüyorum, hatta bazen iki kat özenli davranıyorum ama gün ilerledikçe terleme başlayınca o korumanın ne kadar kaldığını sorgulamaya başlıyorum. Özellikle sıcak günlerde yüzüm ciddi anlamda terliyor, bazen mendille siliyorum, bazen farkında olmadan elimle yüzüme dokunuyorum. Böyle olunca sürdüğüm ürünün hâlâ işe yarayıp yaramadığından emin olamıyorum.

Deniz ya da havuzdaysam yenilemek gerektiğini az çok biliyorum ama şehir içinde, sadece yürürken ya da dışarıda otururken durum ne olmalı bilmiyorum. Her terlediğimde yeniden sürmek hem pratik gelmiyor hem de cildimi boğuyormuş gibi hissettiriyor. Bir yandan da “Yenilemezsem boşuna mı sürmüş oluyorum?” düşüncesi içimi kemiriyor. Özellikle lekeye yatkın bir cildim olduğu için bu konuyu hafife almak istemiyorum.

Çantada güneş kremi taşımak da ayrı bir dert, makyajlıyken nasıl yenileneceği de başka bir soru işareti. Kısacası doğruyu yapmak istiyorum ama işin kuralını net bilmiyorum.

Yaz aylarında terledikçe güneş kremini mutlaka yenilemek gerekiyor mu, yoksa belli durumlarda yeterli mi?

Ben bu konuyu dermatoloğuma sormuştum. Terleme, mendille silme ve yüzü yıkama güneş kreminin koruyuculuğunu ciddi şekilde azaltıyormuş. O yüzden yazın dışarıdaysam mutlaka 2–3 saatte bir yeniliyorum. Yenilemediğim dönemlerde lekelerimin daha belirginleştiğini fark etmiştim.

Oyla 0
Her terlediğimde yenilemiyorum ama uzun süre dışarıdaysam mutlaka tazeliyorum. Özellikle öğle saatlerinde güneş daha dikken koruma çok çabuk azalıyor. Çantamda stick formda bir güneş koruyucu taşıyorum, makyaj üstüne daha pratik oluyor.

Oyla 0
Ben de senin gibi kararsızdım ama işin özeti şu: Terliyorsan koruma düşüyor. Özellikle yüzünü siliyorsan mutlaka yenilemek gerekiyor. Bunu öğrendikten sonra düzenli yenilemeye başladım ve yaz sonu cildim çok daha iyi durumdaydı.

Oyla 0
Şehir içinde kısa süreli dışarı çıkıyorsam sabah sürdüğüm bana yetiyor. Ama yürüyüş, uzun süre dışarıda kalma ya da güneş altında oturma varsa kesinlikle yeniliyorum. Bence duruma göre karar vermek en mantıklısı.

Oyla 0
Ben cildim hassas olduğu için her seferinde krem sürmüyorum, bazen sprey ya da pudra formunda güneş koruyucularla destekliyorum. Terleme sonrası mutlaka bir şekilde korumayı tazelemek gerektiğini düşünüyorum, yoksa sürmenin pek anlamı kalmıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt