Yazın Lazer Epilasyon Yaptırmak Zararlı Mı?

İlayda Özmen

Kayıtlı Üye
Bu konuyu özellikle yaz yaklaşırken çok fazla duymaya başladım. Herkesin söylediği farklı: Kimisi “yazın kesinlikle yaptırılmaz, cilt yanar” diyor; kimisi de “güneşten korunursan hiçbir şey olmaz” diye rahat konuşuyor. Açıkçası ben de tam yaz öncesi başlamayı planlıyorum ama bu kadar çelişkili yorum görünce emin olamıyorum.

Uzmanlar genelde “güneşle temas riski yüksekse yazı pas geçin” diyor. Çünkü lazerden sonra cilt bir süre ışığa karşı çok hassas oluyormuş. Eğer o dönemde güneş görürse, leke ya da kararma oluşabiliyormuş. Ama diğer yandan, “günlük koruyucu kullanırsan ve seansı akşam yaptırırsan sorun olmaz” diyenler de var.

Benim cildim buğday tonunda, kolay bronzlaşıyor. O yüzden ekstra dikkat etmem gerekiyor sanırım. Bazı arkadaşlarım yazın bile yaptırmış, sadece iki gün dışarı çıkmamışlar ve hiçbir sıkıntı olmamış. Demek ki tamamen yasak değil ama riskli.

Yine de aklımda şu soru var: Yazın lazer yaptırmak, sadece leke riski açısından mı tehlikeli, yoksa kalıcılığı da etkiliyor mu?

Siz hiç yaz döneminde lazer yaptırdınız mı, gerçekten sorun yaşadınız mı?

Ben yaz ortasında yaptırdım, ama her gün yüksek faktör güneş kremi kullandım. Hiç leke olmadı. Sadece seans günü güneşe çıkmadım. Dikkat edersen gayet sorunsuz geçiyor.

Oyla 0
Benim cildim hassas, yazın yaptırınca bacaklarımda hafif kararma oldu. Sonra geçti ama korkutucuydu. Artık sadece kış aylarında devam ediyorum, içim daha rahat.

Oyla 0
Aslında yasak değil ama temkinli olmak gerekiyor. Güneşin en yoğun olduğu saatlerden uzak dur, bol su iç, nemlendirici kullan. Bu şekilde yaz seanslarını problemsiz atlattım.

Oyla 0
Arkadaşım tatil öncesi yaptırmış, denize girdiği için lekelenme olmuş. Güneşle temas en büyük risk. Bence tatile yakın dönemlerde lazer yaptırmamak en iyisi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt