Cemre Soylu
Kayıtlı Üye
Geçtiğimiz yaz tatilinden döndüğümde, ilk kez cildimin bu kadar yorgun göründüğüne şahit oldum. Bronzluğum bir haftayı bile bulmadan solmaya başladı. Cildim önce kurudu, sonra pul pul döküldü. Oysa tatil dönüşü ışıl ışıl bir tenim olsun istemiştim. “Acaba ben nerede hata yapıyorum?” diye düşünmeye başladım. İlk şüphem, duştan hemen sonra lifle kese yapmam oldu. Sonra sıcağın etkisiyle sürekli sıcak suyla duş aldığımı fark ettim. Ve en önemlisi, tatil sonrası nemlendirici sürmeyi çoğu zaman unuttum.
Biraz araştırınca çok daha fazlasını öğrendim. Özellikle parfümlü duş jelleri ve alkollü losyonlar, güneşten sonra cildi daha da kurutuyormuş. Oysa benim yaptığım tam olarak buydu. Şimdi aloe vera içeren, parfümsüz ve onarıcı vücut losyonları kullanıyorum. Cildim çok daha dengeli, nemli ve sağlıklı görünüyor.
Ama hâlâ emin değilim… Sizce güneş sonrası cilt bakımında en sık yapılan ama fark edilmeyen hata hangisi olabilir?
Biraz araştırınca çok daha fazlasını öğrendim. Özellikle parfümlü duş jelleri ve alkollü losyonlar, güneşten sonra cildi daha da kurutuyormuş. Oysa benim yaptığım tam olarak buydu. Şimdi aloe vera içeren, parfümsüz ve onarıcı vücut losyonları kullanıyorum. Cildim çok daha dengeli, nemli ve sağlıklı görünüyor.
Ama hâlâ emin değilim… Sizce güneş sonrası cilt bakımında en sık yapılan ama fark edilmeyen hata hangisi olabilir?