Saç Ekimi Sonrası Güneşten Nasıl Korunmalı?

Bilal Şanslı

Kayıtlı Üye
Selamlar arkadaşlar, saç ekimimi yaklaşık 10 gün önce yaptırdım ve şu sıralar en büyük endişem güneş. Havalar epey sıcak, dışarı çıkarken kafamı nasıl koruyacağımı şaşırdım. Doktorum “ilk 1 ay direkt güneş ışığı temas etmesin” dedi ama işe, hastaneye veya dışarıya çıkmak gerektiğinde bu kuralı uygulamak gerçekten zor.

Bazı kaynaklarda “pamuklu şapka tak” yazıyor, bazıları ise “ilk 2 haftada hiçbir şey temas etmesin” diyor. Özellikle güneş yanığının ekim yapılan köklere zarar verebileceği söyleniyor. Güneş ışığının ısı etkisi, hassas deri için risk oluşturuyormuş. Yani koruma şart ama baskı da olmamalı.

Şu anda dışarı çıkmam gerekirse şemsiyeyle idare ediyorum ama sürekli mümkün değil. Bazı kullanıcılar cerrahi kep veya ince fileli balıkçı şapka öneriyor. Onu da denemeyi düşünüyorum. Bu süreçte güneş kremi kullanılabilir mi, emin değilim; kimyasal içerik köklere zarar verir mi diye çekiniyorum.

👉 Saç ekimi sonrası güneşten korunmak için siz ne yaptınız? Şapka, krem veya farklı bir yöntem kullandınız mı? Gerçekten etkili olan neydi?

Ben saç ekimi sonrası ilk 20 gün boyunca direkt güneşe çıkmadım. Mecbur kaldığımda ise pamuklu cerrahi kep taktım, hava geçiriyor ama güneşi engelliyor. Doktorum “güneş kremi kullanma, kimyasal köklere zarar verebilir” demişti. 1. aydan sonra sabah saatlerinde kısa süreli güneşe çıktım, sorun olmadı. En güvenli çözüm gölgede kalmak.

Oyla 0
Saç ekimi sonrası güneşten korunmak tamamen sabır işi. Ben 15 gün evden çıkmadım, sonrasında kısa yürüyüşlere başladım. Çıkarken beyaz renkli pamuklu şapka taktım, dar olmayan modeller tercih ettim. Özellikle öğle saatlerinde kesinlikle dışarı çıkmadım. 1. aydan sonra artık rahatladım, kökler güçlenince risk azalıyor.

Oyla 0
Benim doktorum özellikle “güneş yanığı köklere en büyük zararı verir” dedi. O yüzden ilk 3 hafta kesinlikle çıkmadım. Sonra ince fileli balıkçı şapka kullandım, çok rahat ettim. Deriye baskı yapmıyor, hava alıyor. Güneş kremi kullanmadım çünkü risk almak istemedim. 6. haftadan sonra artık normal dışarı çıkabiliyordum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt