Günlük Kullanım İçin Hem Şık Hem Kolay Saç Modelleri Neler?

Irmak Yeşildağ

Kayıtlı Üye
Her sabah aynanın karşısında aynı ikilemi yaşıyorum. Saçım düzgün dursun istiyorum ama yarım saat uğraşacak vaktim de sabrım da yok. Sosyal medyada gördüğüm saç modelleri çok şık ama çoğu ya maşa istiyor ya da sürekli düzeltme gerektiriyor. Günlük hayatta, işe ya da dışarı çıkarken hem bakımlı hem de zahmetsiz görünmek istiyorum ama bu dengeyi tutturmak zor geliyor.

Saçım orta uzunlukta ve dalgalı. Bazı günler kendi halinde güzel duruyor, bazı günler ise ne yaparsam yapayım olmuyor. O günlerde genelde ya topluyorum ya da dümdüz bırakıyorum ama ikisi de bir süre sonra sıkıcı geliyor. Topuz yapsam çok klasik, açık bıraksam dağınık… Küçük dokunuşlarla şık duran ama fazla uğraş istemeyen modeller arıyorum.

Bir de gün içinde bozulmaması önemli. Sabah güzel yapıp öğlene doğru sönmesini istemiyorum. Lastik, toka ya da basit örgülerle çözülüyorsa benim için ideal. Gerçekten her gün yapılabilecek, “özel gün saçı” gibi durmayan ama özenli görünen modeller var mı merak ediyorum.

Günlük kullanımda hem şık duran hem de fazla uğraştırmayan saç modelleri hangileri, siz en çok hangilerini kullanıyorsunuz?

Ben en çok yarım toplu modelleri kullanıyorum. Hem yüzümü açıyor hem de çok uğraş gerektirmiyor. Küçük bir toka ya da pensle bile daha şık duruyor. Gün boyu da formunu koruyor.

Oyla 0
Düşük at kuyruğu benim kurtarıcım. Lastiği saçla gizleyince çok daha özenli duruyor. Beş dakikada hazırlanıyorum ama sanki uğraşılmış gibi bir havası oluyor.

Oyla 0
Ben basit örgülere sardım. Özellikle yan örgü ya da gevşek balık sırtı hem şık duruyor hem de bozulmuyor. Sabah yapıyorum, gün boyu aklıma bile gelmiyor.

Oyla 0
Dalgaları hafif belirginleştirip açık bırakıyorum. Saç kendi dokusundayken daha zahmetsiz oluyor. Üzerine bir saç bandı ekleyince görüntü hemen toparlanıyor.

Oyla 0
Bence anahtar kelime “gevşek”. Çok sıkı yapılan her model uğraşlı duruyor. Biraz dağınık ama kontrollü modeller günlük hayatta hem rahat hem şık oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt