Hassas Ciltler Vücut Bakımında Nelere Dikkat Etmeli?

Irmak Yeşildağ

Kayıtlı Üye
Hassas bir cilde sahip olmak vücut bakımını benim için biraz deneme yanılma sürecine çevirdi. Yüzüm kadar vücudum da birçok ürüne kolayca tepki verebiliyor. Bazen yeni bir duş jeli deniyorum ve birkaç gün içinde kaşıntı, kızarıklık ya da minik kabarcıklar oluşuyor. O yüzden artık her ürünü gönül rahatlığıyla kullanamıyorum ama bu da seçenekleri ciddi şekilde kısıtlıyor.

Duş sonrası krem sürerken bile dikkatli olmak zorundayım. Yoğun kokulu ya da çok aktif içerikli ürünler ilk anda iyi hissettirse bile sonrasında cildim geriliyor ya da kızarıyor. Peeling konusu da ayrı bir stres. Herkes “mutlaka yap” diyor ama yaptığımda cildim daha da hassaslaşıyor gibi geliyor. Yapmasam bu sefer de pütürlü bir his oluşuyor. Bu dengeyi kurmak gerçekten zor.

Bir yandan da hassas cilt diye her şeyden uzak durmak istemiyorum. Bakımlı, yumuşak ve sağlıklı bir vücut cildi herkes gibi benim de istediğim bir şey. Ama bunu yaparken cildimi sürekli alarma geçirmeden nasıl ilerleyeceğimi tam olarak bilemiyorum. Gerçekten hassas ciltle uyumlu, işe yarayan alışkanlıklar neler, bunu merak ediyorum.

Hassas cilde sahip olanlar vücut bakımında nelere özellikle dikkat ediyor, cildi yormadan bakım yapmanın yolu nedir?

Benim cildim de çok hassas ve en büyük farkı parfümlü ürünleri tamamen bıraktığımda gördüm. İçeriği kısa ve sade olan ürünler cildimi daha az strese sokuyor. Duşta da çok sıcak sudan kaçınıyorum, bu bile tek başına fark yaratıyor.

Oyla 0
Hassas ciltte peelingi çok nadir yapmak gerekiyor bence. Ben ayda birden fazla yapamıyorum. Onun yerine yumuşak bir kese ya da nazik bir ürün kullanıyorum. Sonrasında da mutlaka yatıştırıcı bir krem sürüyorum.

Oyla 0
Dermatoloğum bana “az ürün, düzenli kullanım” demişti. O günden beri sürekli ürün değiştirmiyorum. Cildimin tolere ettiği birkaç ürünü sabit tutunca kızarıklık ve kaşıntı ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Ben duş süresini kısaltınca cildimin daha az tepki verdiğini fark ettim. Uzun ve sıcak duşlar hassas cildi gerçekten zorluyor. Kısa duş + hemen nemlendirme benim için en güvenli yol oldu.

Oyla 0
Hassas ciltte mucize ürün aramamak lazım. Cildi sakin tutmak asıl hedef olmalı. Düzenli ama sade bir bakım rutiniyle cildim artık eskisi kadar sorun çıkarmıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt