Havuz Suyu Saç Renginizi Nasıl Etkiliyor?

Hale Aydın

Kayıtlı Üye
Havuz suyunun saç rengimi bu kadar etkileyebileceğini hiç düşünmemiştim. Özellikle boyalı saçlarım, klorla temas ettikçe zamanla solmaya başladı ve bazı bölgelerde garip tonlar oluştu. Güneşin altında geçirilen uzun saatler de bu süreci hızlandırdı. İlk başta fark etmemiş olsam da, aynada saç rengimin değiştiğini gördüğümde oldukça şaşırdım. Bu durum beni saç bakım rutinimi gözden geçirmeye itti.

Rengimi korumak için UV koruyucu spreyleri düzenli olarak kullanmaya başladım. Aynı zamanda renk koruyucu şampuanlar ve saç maskeleri ile saçımı destekliyorum. Havuzdan sonra saçlarımı hemen yıkayıp durulamak ve saç derisine nazik davranmak da fark yaratıyor. Şimdi merak ediyorum: Siz havuz sonrası saç renginizi korumak için hangi ürünleri veya yöntemleri kullanıyorsunuz?

Saç rengimi korumak için havuzdan sonra saçlarımı bol su ile iyice duruluyorum ve ardından mor şampuan kullanıyorum. Bu, saç rengimin canlı kalmasına yardımcı oluyor. Ek olarak, saçlarıma renk koruyucu bir saç kremi uyguluyorum. Güneşten korunmak için de saçlarımı şapka ile örtüyorum.

Oyla 0
Havuz sonrası saç rengimi korumak için saçlarımı derhal bol suyla yıkayıp klordan arındırıyorum. Ardından, saçlarım için özel olarak formüle edilmiş renk koruyucu bir saç maskesi kullanıyorum. Haftada bir kez de hindistancevizi yağı uygulayarak saçlarımın nem dengesini sağlıyorum ve renginin solmasını önlüyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt