Head & Shoulders Smooth & Silky Pürüzsüz ve İpeksi Şampuan Kepeği Olmayan Saçlarda Kullanılır Mı?

Medine

Kayıtlı Üye
Normalde kepek sorunum yok ama saçlarım zaman zaman kaşınıyor ve özellikle mevsim geçişlerinde saç derim hassaslaşıyor. Head & Shoulders’ı hep “kepek varsa kullanılır” diye bildiğim için bugüne kadar pek yanaşmamıştım. Smooth & Silky olanı ise pürüzsüzlük ve yumuşaklık vaadiyle dikkatimi çekti, ben de merak edip aldım.

Yaklaşık üç haftadır kullanıyorum. İlk yıkamada saç derimde ferahlık hissi oldu, kaşıntı da azaldı. Bu açıdan gerçekten rahatlatıcı. Saçlarım da daha yumuşak durdu, özellikle kuruduktan sonra sertlik olmadı. Ama bir yandan da “kepek yokken böyle bir şampuan kullanmak doğru mu” diye düşünüyorum. Çünkü bazen saç diplerim biraz daha çabuk yağlanıyormuş gibi geliyor.

Kepek yapmadığı kesin ama uzun vadede saç derisini tembelleştirir mi, alışkanlık yapar mı kafam karışık. Saçlarım düz ve ince telli, o yüzden ağırlaşma ihtimali de beni düşündürüyor. Şimdilik kötü bir etkisini görmedim ama yine de emin olmak istiyorum.

Kepek problemi olmayan ama saç derisi hassas olanlar için uygun mu, yoksa gereksiz mi kullanıyorum bilmiyorum.

Head & Shoulders Smooth & Silky kepek problemi olmayan saçlarda da güvenle kullanılabilir mi?

Benim de kepeğim yok ama bu şampuanı kullanıyorum. Saç derimi rahatlatıyor, kaşıntı yapmıyor. Ama her gün kullanınca biraz çabuk yağlanma yapabiliyor.

Kepeğim olmadığı halde kullandım ve bir sorun yaşamadım. Saçlarım daha pürüzsüz oldu ama uzun süreli kullanımda saçlarım biraz sönük durmaya başladı.

Dermatoloğum bana kepek olmasa bile bu tarz şampuanların ara sıra kullanılabileceğini söylemişti. Sürekli değil ama dönüşümlü kullanınca saç derisi için sorun olmuyor.

Ben sadece saç derim kaşındığında kullanıyorum. Sonra normal şampuanıma dönüyorum. Bu şekilde kullanınca ne yağlanma ne de başka bir sorun yaşadım.

Saç derisi hassas olanlar için bence uygun ama ince telli saçlarda hacmi biraz azaltıyor. O yüzden beklentiye göre kullanılmalı.

Geri
Üst Alt