Hepsiburada’da Saç Ürünleri Satışıyla Düzenli Gelir Elde Etmek Mümkün Mü?

Tuğba

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar 🌸,

Bir süredir e-ticaretle ilgileniyorum ve farklı pazar yerlerini araştırmaya başladım. Trendyol çok kalabalık göründüğü için Hepsiburada’yı da incelemeye aldım. Burada özellikle saç bakım ürünleri kategorisinin dikkat çekici olduğunu fark ettim. Çünkü insanlar saç bakımını sadece dönemsel değil, düzenli olarak yapıyor. Şampuan, krem, saç maskesi, serum ve yağ gibi ürünler bitince yeniden alınıyor. Yani doğru ürün seçildiğinde tekrarlayan siparişlerle düzenli bir gelir elde etme ihtimali yüksek görünüyor.

Ama işin pratik tarafı bence daha farklı olabilir. Bazı satıcılar “düzenli satış yapıyorum, ek gelir oldu” derken, bazıları da “rekabet çok yoğun, kâr marjı düşük” diyor. Açıkçası bu işe küçük bir bütçeyle başlamayı düşündüğüm için gerçek deneyimleri merak ediyorum. Özellikle niş ürünlerde (örneğin bitkisel yağlar, sülfatsız şampuanlar) daha az rekabet olduğunu okudum. Bir de reklam ve kampanyalara katılmanın Hepsiburada’da çok etkili olduğunu söylüyorlar.

Benim sorum şu: Hepsiburada’da saç bakım ürünleri satarak düzenli gelir elde etmek mümkün mü? Yoksa satışlar daha çok dönemsel mi oluyor? Bu işi deneyenlerin yorumları benim için çok değerli olacak 🙏

Bir arkadaşım yaklaşık 1 yıldır Hepsiburada’da şampuan + saç kremi setleri satıyor. İlk 2–3 ay çok düşük sipariş aldı ama pes etmedi. Ürünleri düzenli stokta tuttu ve zamanla yorum sayısı arttı. Şimdi neredeyse her gün satış geliyor. Düzenli gelir elde etmek mümkün, ama sabırlı olmak ve stok yönetimini iyi yapmak şart.

Ben kendi deneyimimden söyleyeyim. Başlangıçta satışlar çok düşük olabiliyor ve insanın hevesi kırılıyor. Ama ben Hepsiburada’nın kampanyalarına katıldığımda satışlarda ciddi artış gördüm. Örneğin “sepette indirim” ya da “2 al 1 öde” kampanyaları satışları hareketlendirdi. Düzenli gelir elde etmek için bence kampanya sistemini iyi takip etmek gerekiyor.

Kuzenim bitkisel içerikli saç yağları satıyor. Rekabet az olduğu için kendine hızlı bir müşteri kitlesi oluşturdu. Bir kere ürününden memnun kalan kişiler tekrar sipariş verdi. Bu şekilde düzenli bir gelir akışı oluştu. Demek ki niş ürün seçmek çok önemli. Çok genel ürünlerde rekabet fazla ve marj düşük oluyor.

Bence Hepsiburada’da satış yaparken reklamı da mutlaka düşünmek lazım. Sponsorlu ürünler sayesinde görünürlük artıyor. Benim tanıdığım birkaç satıcı küçük bütçelerle reklam verdi ve satışları sabitleşti. Bu sayede gelirleri daha öngörülebilir hale geldi. Reklam yapmadan düzenli satış sağlamak çok zor.

Benim gözlemim şu: Düzenli gelir elde etmek için en kritik şey müşteri memnuniyetini artırmak. Çünkü olumlu yorum geldikçe ürünün güvenilirliği artıyor ve daha çok kişi sipariş veriyor. Ayrıca hızlı kargo ve özenli paketleme çok fark yaratıyor. Hepsiburada’da uzun vadede gelir sağlamak isteyenlerin mutlaka bu detaylara önem vermesi lazım.

Geri
Üst Alt