İnce Telli Saçlar İçin Hangi Bakım Seti Daha Etkili?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Doğu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Doğu

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,

Benim saçım küçüklükten beri ince telli. Eskiden çok sorun etmiyordum ama yaş ilerledikçe hem dökülme hem de cansız görünüm daha da belirginleşti. Özellikle yanlardan ve tepe kısmından bakıldığında saç diplerim görünmeye başladı. O yüzden son aylarda ciddi şekilde bakım setleri araştırıyorum.

Piyasada biotinli, keratinli, kafeinli birçok ürün var. Kimi “ince telli saçları kalınlaştırıyor” diyor, kimi “hacim veriyor” diye anlatıyor. Ama ne kadar doğru, ne kadar abartı bilmiyorum. Bir de sülfatsız şampuanlar çok övülüyor ama bazıları saçımı fazla kuruttu, elektriklenme yaptı. Serum kısmında da farklı yorumlar var; kimisi durulanmayan serumları öneriyor, kimisi doğal yağlardan yana.

Benim amacım saçımı daha gür, daha dolgun göstermek. Dökülme biraz azalsa tabii ki harika olur ama asıl istediğim saç tellerimin güçlenmesi. İnternette okudukça kafam daha da karışıyor. Kullananların deneyimi çok önemli.

Sizce ince telli saçlar için en etkili bakım seti hangisi? Gerçekten saç kalınlaştıran, hacim kazandıran ürün var mı? Yoksa sadece kozmetik olarak kısa süreli bir etki mi sağlıyor? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

İnce telli saçlarla uğraşmak gerçekten sabır istiyor. Ben bir dönem saçlarımı sürekli kısa kestiriyordum çünkü sönük duruyordu. Daha sonra bitkisel özlü bir bakım seti denedim. İçinde biberiye ve ısırgan özü vardı. Düzenli kullanımda saç derim rahatladı, saç tellerim biraz daha sertleşti. Kalınlıkta mucize olmadı ama dolgunluk hissi verdi. İnce telli saçlar için bence doğal içerikli setler daha risksiz ve uzun vadede faydalı.

Oyla 0
Ben ince telli saç problemiyle yıllarca uğraştım. Özellikle yaz aylarında saçım iyice sönüyordu. Geçen sene biotin tableti + keratinli şampuan + nemlendirici serum seti kullandım. İlk aylarda büyük fark görmedim ama 4. aydan sonra saç tellerim kalınlaştı, özellikle fotoğraflarda çok belli oldu. İnce telli saçlar için en faydalı ürünler bence hem içten hem dıştan destek sağlayan setler. Sadece şampuanla çözülmüyor, takviye şart.

Oyla 0
İnce telli saçlarda en büyük sıkıntı, kullanılan ürünlerin ağır gelmesi. Çoğu yağ bazlı serum saçı daha da sönük gösteriyor. Kafeinli şampuan ve vitamin destekli hafif bir serum kullanıldığında ise saç daha canlı görünüyor. Yakın bir arkadaşımda denedik, özellikle hacim konusunda ciddi fark oldu. İnce saçlarda hafif formüller çok daha etkili çalışıyor.

Oyla 0
Kuaförümün tavsiyesiyle birkaç müşterisinde keratin ampul ve sülfatsız şampuan kombinasyonu denenmişti. Haftada bir ampul, yanında 2 günde bir şampuan kullanmışlar. 4-5 ay sonra saçların telleri daha güçlü ve daha kalın görünmeye başlamış. İnce telli saç için sadece şampuan yetmiyor, yanında mutlaka serum veya ampul gibi destek ürün gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt