Insight Şampuanlar Doğal İçeriğine Rağmen Saçı Kurutuyor Mu?

Büşra Solak

Kayıtlı Üye
Doğal içerikli ürünlere yönelmek son zamanlarda benim için bilinçli bir tercih oldu. Insight şampuanları da bu yüzden merak ettim. Sülfatsız, paraben içermeyen, vegan gibi ifadeler kulağa çok güzel geliyor ama geçmiş deneyimlerim yüzünden biraz temkinliyim. Çünkü daha önce denediğim bazı “doğal” şampuanlar saçlarımı inanılmaz derecede kurutmuştu.

Yaklaşık bir aydır Insight’ın nemlendirici ve hassas saçlar için olan serisini kullanıyorum. İlk yıkamada saç derimde bir rahatlama hissettim, kaşıntı ya da yanma olmadı. Ama saçlarım kuruduğunda özellikle uçlarda sertlik hissetmeye başladım. Sanki saçım çok iyi temizleniyor ama nemi yeterince tutulamıyor gibi. Krem kullanmadan saçımı açmak neredeyse imkânsız hale geldi.

Bir yandan saç derimin daha dengeli olması hoşuma gidiyor, bir yandan da saç tellerimin matlaşması moralimi bozuyor. “Doğal olduğu için mi böyle?” diye düşünmeden edemiyorum. Belki saçlarımın alışması gerekiyordur ya da mutlaka maske ile desteklemek lazımdır. Ama uzun vadede saçımı daha da kurutur mu, emin değilim.

Doğal içerik uğruna saçın dokusundan feragat etmek istemiyorum. Bu yüzden Insight’ı kullanmaya devam edip etmemek konusunda kararsız kaldım.

Insight şampuanlar doğal içeriğine rağmen saçı kurutuyor mu, yoksa doğru kullanımda bu sorun yaşanmıyor mu?

Ben Insight’ı yaklaşık iki aydır kullanıyorum. Saç derim çok hassas olduğu için bu şampuan bana iyi geldi ama saç uçlarım ciddi anlamda kurudu. Krem ve maske kullanmadan asla kullanamıyorum. Doğal ama tek başına yeterli değil.

Bende tam tersi oldu. Saçlarım yağlıya dönük olduğu için Insight iyi geldi. Kuruluk yaşamadım ama saçlarım ilk zamanlara göre daha mat duruyor. Parlaklık beklentisi olanlar hayal kırıklığı yaşayabilir.

Insight’ı kuaförüm önermişti ve bana da mutlaka bakım ürünleriyle birlikte kullanmam gerektiğini söylemişti. Ben maske ve kremle birlikte kullandığımda kuruluk sorunu yaşamadım. Tek başına kullanınca saç sertleşiyor.

Saçlarım boyalı ve kuru. Insight bende fazla arındırıcı geldi. Saç derim rahatladı ama saç tellerim nemini kaybetti. Haftada bir kullanıp diğer günler daha besleyici bir şampuana geçiyorum.

Doğal içerik arayanlar için iyi bir marka ama herkes için uygun değil. Saç tipi çok önemli. Ben ince telli saçlarda biraz zorlayıcı buldum.

Geri
Üst Alt