Isı Kullananlar Saç Bakım Rutinini Nasıl Düzenliyor?

Yurdagül Karahan

Kayıtlı Üye
Isı kullanmayı tamamen bırakmak bana pek gerçekçi gelmiyor. Fön, maşa ya da düzleştirici olmasa saçımı kontrol etmekte zorlanıyorum. Ama her ısı kullanımından sonra saçımın biraz daha yıprandığını da hissediyorum. O yüzden “ısıyı bırak” tavsiyesi yerine, ısı kullanırken saç bakımını nasıl dengelemek gerektiğini merak ediyorum.

Bazı günler sadece fön çekiyorum, bazı günler maşa giriyor devreye. Isı arttıkça bakım ihtiyacı da artıyor gibi ama ne kadar bakım yeterli, ne kadarı fazla bilmiyorum. Her ısıdan sonra maske yapmak mı gerekir, yoksa bu da saçı yorar mı? Bir de ısı koruyucu konusu var. Kullanan var, kullanmayan var. Gerçekten fark ediyor mu, yoksa sadece iç rahatlatma mı?

Isıdan tamamen vazgeçmeden saçı mümkün olduğunca az yıpratmak istiyorum. Bu dengeyi kurabilenlerin rutinlerini duymak bana daha gerçekçi geliyor.

Isı kullananlar saç bakım rutinini nasıl ayarlıyor, yıpranmayı azaltmak mümkün mü?

Isıyı tamamen bırakmak yerine sıklığını azaltmak daha sürdürülebilir oldu. Her gün değil, haftada birkaç gün ısı kullanınca saçın tepkisi de değişiyor. Bakım ihtiyacı daha net hissediliyor.

Oyla 0
Isıdan sonra hemen yoğun bakım yapmak bana iyi gelmedi. Saçım ağırlaşıyordu. Şimdi sadece hafif nemlendirici kullanıyorum, haftalık maskeyi ayrı günlere bırakıyorum.

Oyla 0
Ben ısıyı tamamen bırakmadım ama önlem aldım. Isı öncesi L’Oréal Paris Elseve Dream Long Isıdan Koruyucu Krem kullanıyorum. Sonrasında ekstra maske yapmıyorum. Bu şekilde saçım eskisi kadar sertleşmiyor.

Oyla 0
Isıdan çok ısının derecesi önemli. En yüksek ayarda kullanmayı bırakınca saçın yıpranması ciddi şekilde azaldı. Aynı rutinle ama daha düşük ısıda fark hissediliyor.

Oyla 0
Benim için en büyük fark saçın tamamen kuru olduğundan emin olmak oldu. Nemliyken ısı kullanınca saç daha çabuk yıpranıyor. Küçük detaylar büyük etki yaratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt