Boyalı Saçlarda Isı Uygulamak Rengi Daha Çabuk Bozar Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gülay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gülay

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra en çok zorlandığım konulardan biri ısıyla olan ilişkim oldu. Fön, maşa ya da düzleştirici kullanmadan saçımı şekillendirmekte zorlanıyorum ama boyadan sonra her ısı uyguladığımda içimde bir suçluluk hissi oluyor. Çünkü sanki her seferinde rengi biraz daha solduruyormuşum gibi geliyor. Özellikle açık tonlara boyadığımda bu his daha da artıyor.

Isı kullanmadığımda saçım daha mat ve şekilsiz duruyor, ısı kullandığımda ise daha canlı ama sanki rengi daha çabuk akıyor gibi hissediyorum. Hangisi daha doğru, hangisi daha az zarar veriyor, bunu kestiremiyorum. Isı koruyucu kullanıyorum ama bu gerçekten yeterli mi, yoksa sadece içimi mi rahatlatıyor emin değilim.

Rengi korumakla saçımı düzgün göstermek arasında kalmış durumdayım. Isıyı tamamen bırakmak zor ama yanlış yapmak da istemiyorum.

Boyalı saçlarda ısı uygulamak gerçekten rengi daha çabuk mu bozuyor, yoksa doğru kullanımda tolere edilebilir mi?

Isı kesinlikle rengi daha çabuk solduruyor, özellikle yüksek derecede kullanıldığında. Ben ısıyı tamamen bırakmadım ama dereceyi düşürdüm. Bu şekilde hem şekil veriyorum hem de renk eskisi kadar hızlı solmuyor.

Oyla 0
Isı koruyucu gerçekten işe yarıyor ama tek başına yeterli değil. Ben hem koruyucu kullanıyorum hem de her gün ısı vermiyorum. Bu dengeyi kurunca renk daha uzun süre canlı kaldı.

Oyla 0
Açık renk boyalı saçlar ısıya daha hassas oluyor. Ben bunu yaşayarak öğrendim. Koyu renkteyken fark etmezken açık renkte ısı hemen etkisini gösterdi.

Oyla 0
Isıdan tamamen kaçınmak gerçekçi değil ama bilinçli kullanmak mümkün. Ben sadece özel günlerde maşa yapıyorum. Günlük hayatta daha doğal şekillerle idare ediyorum.

Oyla 0
Kuaförüm “ısı rengi bozar ama doz önemli” demişti. Yüksek ısı ve sık kullanım asıl sorun. Bu yaklaşımı benimseyince hem saçım hem rengim daha iyi dayandı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt