Kullanıcı Yorumları Isotrexin Jel

SR EkibiSR Ekibi doğrulanmış bir üyedir.

Saç Rehberi Ekibi
Moderatör
Isotrex Jel.webp

Isotrexin Jel, özellikle akne (sivilce) tedavisinde kullanılan etkili topikal ilaçlardan biridir. İçeriğinde izotretinoin (A vitamini türevi) ve eritromisin (antibiyotik) bulunur. Bu iki etken madde birlikte çalışarak hem mevcut sivilcelerin iyileşmesini sağlar hem de yeni sivilce oluşumunu önler. İzotretinoin, ciltteki yağ bezlerinin fazla sebum üretimini azaltır, cilt gözeneklerini açar ve ölü hücrelerin birikmesini engeller. Eritromisin ise bakterileri yok ederek iltihaplanmayı önler.

Isotrexin Jel Ne İçin Kullanılır?​

Isotrexin Jel, özellikle hafif ve orta şiddetli akne vakalarında tercih edilir. Düzenli kullanıldığında siyah noktaların azalmasına, iltihaplı sivilcelerin küçülmesine ve ciltte daha pürüzsüz bir görünüm oluşmasına yardımcı olur. Ayrıca cilt yüzeyindeki yağ dengesini düzenleyerek yeni sivilce çıkmasını da büyük ölçüde engeller.

Isotrexin Jel Nasıl Kullanılır?​

• Jel, doktorun önerdiği şekilde ve genellikle günde 1 kez akşamları uygulanır.
  • Cilt temizlendikten sonra ince bir tabaka halinde sürülmelidir.
  • Göz, dudak ve açık yaralarla temasından kaçınılmalıdır.
  • Düzenli kullanım çok önemlidir; ancak aşırı dozda kullanmak tahrişe yol açabilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler​

• Isotrexin Jel kullanırken ciltte geçici kuruluk, hafif kızarıklık veya soyulma görülebilir. Bunlar genellikle tedaviye alışma sürecinde normal kabul edilir.
  • Tedavi sırasında güneş ışığına karşı cilt hassaslaşabilir. Bu nedenle güneş koruyucu kullanmak son derece önemlidir.
  • Hamilelik ve emzirme döneminde kullanımı önerilmez; mutlaka doktora danışılmalıdır.
  • İlacın etkili olabilmesi için en az 8-12 hafta düzenli kullanım gerekebilir.

Etkili Bir Akne Çözümü​

Isotrexin Jel, doğru şekilde ve doktor kontrolünde kullanıldığında sivilce problemini azaltan, cildi yenileyen ve daha sağlıklı bir görünüm sağlayan güçlü bir üründür. Ancak her cilt tipi farklıdır; bu yüzden en doğru kullanım için dermatolog tavsiyesi alınmalıdır.

💬 Peki sen hiç Isotrexin Jel kullandın mı? Deneyimlerini yorumlarda paylaşarak diğer kullanıcılara yol göstermek ister misin?

Isotrexin jeli doktorum bana iltihaplı aknelerim için yazmıştı. İlk haftalarda cildimde kuruluk, kızarıklık ve biraz da soyulma oldu. Açıkçası bırakmayı düşündüm ama devam edince faydasını gördüm. Özellikle iltihaplı sivilceler daha hızlı kurudu. Yeni çıkanlar da eskisi kadar büyük olmadı. Düzenli nemlendirici ile birlikte kullanınca daha rahat ettim.

Benim alnımda ve çenemde sürekli küçük küçük sivilceler çıkıyordu. Isotrexin’i 2 ay boyunca düzenli kullandım. İlk başlarda cildim kötüleşti, sivilceler daha çok çıktı gibi oldu ama sonrasında toparladı. Şu anda çok daha temiz bir görüntü var. Ama sabır isteyen bir ilaç, hemen sonuç bekleyenlere göre değil.

Bende özellikle siyah nokta ve beyaz nokta tarzı komedonlar için işe yaradı. Gözeneklerim daha temiz görünüyor. Ama çok kurutucu, özellikle kış aylarında baya zorladı. Gündüz kullanmadım, genelde akşamdan sürüp sabaha kadar bıraktım. Nemlendiriciyle desteklemezseniz cilt çatlayabiliyor.

Isotrexin’i kullanmaya başladıktan sonra yüzümde hafif yanma ve batma hissi oldu. Doktorum bunun normal olduğunu söyledi. Gerçekten birkaç hafta sonra cildim alıştı. En büyük faydası iltihaplı sivilcelerde oldu. 1-2 gün içinde küçülüyorlar. İz bırakmasını da azalttı. Benim için kurtarıcı oldu diyebilirim.

Ben bu jeli ergenlikten kalma sivilcelerim için denedim. İlk başlarda sabah akşam sürüyordum, ama fazla geldi ve cildim tahriş oldu. Sonra sadece akşamları sürmeye başladım. Öyle olunca çok daha iyi tolere ettim. İltihaplı sivilceleri kurutuyor, cilt daha pürüzsüz oluyor. Ama düzenli kullanım şart, ara verirseniz etkisi azalıyor.

Geri
Üst Alt