Jel Manikür Sonrası Tırnak İncelmesi Nasıl Geçer?

Berivan Tonka

Kayıtlı Üye
Selam kızlar 💅
Jel manikürü uzun süre kullandıktan sonra tırnaklarım ciddi şekilde inceldi ve hassaslaştı. Dokununca bile bükülüyor, oje bile sürmeye korkuyorum. Manikürcü “dinlendirme dönemi yap” dedi ama nasıl güçlenecek bilmiyorum.

Tırnak güçlendirici serumlar denedim, biraz işe yaradı ama yeterli değil. Beslenme desteği mi almak gerekir acaba? Biotin, çinko diyen çok ama kararsızım.
Evde doğal bakım yöntemleriyle toparlayan var mı? Özellikle jel sonrası bu incelme süreci ne kadar sürüyor?

👉 Jel manikür sonrası tırnak incelmesini nasıl atlattınız? Ne kadar sürdü, hangi ürün işe yaradı?

Ben jel sonrası tırnaklarımı kurtarmak için Sally Hansen Hard as Nails kullandım. Haftada iki kez sürüyordum, 3 haftada fark etti. Ek olarak biotin takviyesi aldım, güçlenme hızlandı.

Oyla 0
Benim tırnaklarım jel sonrası resmen kağıt gibiydi. 1 ay ojesiz kaldım, sadece E vitamini ve badem yağı sürdüm. Gece eldivenle uyuyunca daha hızlı toparladı. 2 ayda eski haline döndü.

Oyla 0
Ben Flormar Calcium Gel kullandım, kalsiyum desteğiyle tırnak kalınlığı geri geldi. Ayrıca jel sonrası törpülememek çok önemli, yüzeyi daha da inceltiyor.

Oyla 0
Jel sonrası dönemde tırnaklara sadece doğal yağ sürmek en iyisi. Ben hindistan cevizi ve argan karışımıyla 10 gün içinde fark gördüm. Oje sürmedim, tırnaklar nefes aldı.

Oyla 0
Ben Dr. Konopka’s Nail Serum kullandım. Bitkisel içerikli, tırnağı hem sertleştiriyor hem nemlendiriyor. Jel sonrası 1 ay boyunca sadece bunu sürdüm, sonuç inanılmazdı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt