Jel Oje Sonrası Tırnaklarım Zayıfladı, Nasıl Güçlendirebilirim?

Sevda Ardahanlı

Kayıtlı Üye
Bir dönem aralıksız jel oje yaptırdım, renkler güzel, kalıcılık şahane ama tırnaklarım resmen yok oldu. Jel sonrası çıkan tırnaklarım o kadar yumuşak ki, sanki kağıt gibi bükülüyor. Soyulmalar, incecik tırnak yapısı ve matlaşma… Şu anda ne oje sürebiliyorum ne törpüleyebiliyorum.

Ojemi çıkartırken aseton ve alüminyum folyo ile bekletmek, tırnağıma hiç iyi gelmedi galiba. Şimdi tırnaklarımı eski haline getirmeye çalışıyorum ama hiçbir şey tam olarak işe yaramadı. Güçlendirici cilalar, tırnak yağı, biotin takviyesi, tırnak serumları… Geçici bir toparlama olsa da uzun vadede eski dayanıklı tırnaklarıma dönemedim.

Jel oje sonrası tırnaklarını toparlamayı başaran var mı? Özellikle hangi ürün ya da doğal yöntemler size gerçekten iyi geldi? Lütfen paylaşın, şu an tırnaklarımı uzatmak bile imkansız hale geldi.

Jel oje bağımlısıydım ama tırnaklarım mahvoldu. 1 ay ara verdim ve tırnakları “yalın” bırakıp sadece badem yağıyla besledim. Ayrıca tırnak diplerine uygulanan sarımsak özlü bir serum kullandım. 4 hafta sonunda tırnaklarım kalınlaştı ve esnememeye başladı.

Oyla 0
Jel sonrası ben de çok zor toparladım. En etkili olan şey keratin içerikli tırnak maskesi oldu. Gece yatmadan önce sürdüm, sabah yıkadım. Bunun dışında beslenmeye dikkat ettim, bol su içmek bile fark ettiriyor. Tırnakların üstüne törpü yapmayı da bıraktım, o da yıpratıyormuş.

Oyla 0
Geri
Üst Alt