Jel Tırnak Sonrası Tırnakları Eski Haline Getirmek Mümkün Mü?

Sevda Ardahanlı

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 1 yıl boyunca düzenli olarak jel tırnak yaptırdım. Görünüş olarak çok güzeldi, kırılma derdi yoktu ve oje sürekli bakımlı duruyordu. Ancak son yaptırdığım uygulamayı çıkarttırdıktan sonra tırnaklarımın oldukça incelmiş, yumuşamış ve kat kat soyulmuş olduğunu fark ettim. Dokunduğumda bile hassasiyet vardı. Bu durum sadece görüntü açısından değil, tırnaklarımın sağlığı açısından da moralimi bozdu.

Araştırdığımda jel tırnak sonrası yaşanan bu durumun, hem tırnak yüzeyinin törpülenmesi hem de uygulama sırasında kullanılan kimyasal maddelerin tırnağın doğal yağ dengesini bozmasından kaynaklandığını öğrendim. Tırnakların eski haline gelmesi için en az 3-4 ay süreyle dinlendirilmesi, bu süreçte düzenli nemlendirme ve besleyici takviyeler yapılması öneriliyor. Biotin, çinko, keratin içerikli takviyeler ve tırnak yağları bu dönemde çok faydalı oluyormuş.

Ben de bu süreci daha hızlı ve sağlıklı geçirmek istiyorum. Jel tırnak sonrası tırnaklarını toparlayanların tecrübelerini duymak bana çok iyi olur.

Peki sizin deneyiminize göre jel tırnak sonrası tırnakları eski haline getirmek mümkün mü, ne kadar sürede toparlanıyor?

Benim tırnaklarım jel sonrası çok zayıflamıştı. İlk iş olarak 3 ay boyunca hiç oje sürmedim. Geceleri badem yağı ve E vitamini karışımı sürdüm, gündüzleri de keratin içerikli tırnak güçlendirici kullandım. 2 ay içinde kırılmalar azaldı, 4. ayda tamamen eski sertliğine kavuştu.

Oyla 0
Bende jel tırnak sonrası tırnaklarım çok inceldi. Biotin takviyesi kullandım, haftada 2 kez limon + zeytinyağı banyosu yaptım. Eldivenle temizlik yapmak ve tırnakları kısa tutmak toparlanma sürecini hızlandırdı. Yaklaşık 5 ayda eski haline geldi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt