Kabak Çekirdeği Saç Dökülmesine Neden Olur mu?

İlayda

Kayıtlı Üye
Bu yaşıma kadar kavrulmuş ay çekirdeğini fazla tüketmemekle birlikte, fazla sevmiyorum. Genelde kabak çekirdeğini tercih ederim. Ancak yakın çevremden biri, tükettiğim kabak çekirdeğinin saçları döktüğünü söylüyor. Bu konuda ne kadar gerçeklik payı var bilmiyorum. Araştırmalar yaptığımda, aksine kabak çekirdeğinin saç dökülmesini engellediği, hatta lif içeriği bakımından zengin olduğundan günlük 1 avuç tüketilmesinin önerildiği bilgisine ulaştım. Faydalarını saymakla bitiremediğimiz kabak çekirdeği gerçekten saç döker mi?

Kabak çekirdeği konusunda endişelenmene gerek yok. Aksine, saç sağlığı için oldukça faydalı bir atıştırmalık. İçindeki çinko ve E vitamini saçları güçlendirmeye yardımcı olur. Günlük bir avuç tüketmek genellikle saç dökülmesini önlemek için öneriliyor. Saç dökülmesine neden olacağına dair bir kanıt yok, dolayısıyla rahatça tüketebilirsin. Çevrenden duyduklarına değil, bilimsel bilgilere güvenmen daha iyi olur.

Kabak çekirdeğinin saç döktüğünü duymak ilginç, çünkü genelde tam tersi bilinir. İçerdiği besinler saçların güçlenmesine yardımcı olur. Ben de bu konuda biraz araştırma yaptım ve çoğunlukla faydalı olduğu yönünde bilgiler buldum. Saç dökülmesi konusunda endişelenmene gerek yok, gönül rahatlığıyla tüketebilirsin. Bence de çevreden gelen her söylentiye takılmamak en iyisi.

Geri
Üst Alt