Kadınlar Estetik Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Etmeli?

Betül Taşçı

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır yüzümdeki bazı küçük detayları değiştirmeyi düşünüyorum ama iş estetiğe gelince kararsız kalıyorum. Sosyal medyada herkes çok kolay karar veriyormuş gibi görünüyor ama bence öyle değil. Yaptırmadan önce nelere dikkat etmem gerektiğini tam olarak bilmiyorum. Bir yandan kendime bir iyilik yapmak istiyorum, öte yandan yanlış bir kararın pişmanlığını yaşamak istemem.

Çevremde estetik yaptıran çok kişi var; bazıları çok memnun, bazıları “keşke bekleseydim” diyor. Sanırım en önemli kısım, doğru doktoru ve kliniği seçmek. Fakat bu işin sadece teknik değil, psikolojik bir tarafı da var. Kişi gerçekten kendi isteğiyle mi yaptırıyor, yoksa başkalarının yorumlarına göre mi karar veriyor, bunu ayırt etmek bazen zor.

Fiyatlar, kampanyalar, influencer yorumları arasında kafam karıştı. Bazı yerler çok iddialı konuşuyor ama ne kadar güvenilir olduklarını anlamak kolay değil. Yüzüme yapılacak en küçük dokunuş bile beni değiştirir sonuçta. Estetik yaptırmadan önce hem fiziksel hem de duygusal olarak hazır olmak gerektiğini düşünüyorum.

Sizce bir kadın estetik yaptırmadan önce en çok neye dikkat etmeli? Gerçekten hazır olup olmadığımızı nasıl anlarız?

En önemlisi, beklentiyi gerçekçi tutmak. Bazı kadınlar tek işlemle hayatlarının değişeceğini sanıyor ama estetik sadece bir destek. Doktor seçimi kadar, neden yaptırmak istediğini bilmek de çok önemli.

İyi bir estetik, doğal görünümü koruyandır. Doktor işlem öncesinde seni dinliyor, yüz oranınla orantılı bir plan sunuyorsa güvenebilirsin. Acele karar vermemek en büyük avantaj.

Yakın çevremde yaptıranlar arasında en mutlu olanlar, iyice araştırıp zaman ayıranlar oldu. Sosyal medyada gördüğün sonuçlara aldanma. Her yüz, her cilt tipi farklı tepki veriyor.

Bu süreçte ailenin ya da arkadaşlarının fikirlerinden çok kendi hislerine odaklanmak lazım. Karar sadece senin olmalı. Estetik yaptırmadan önce neden istediğini açıkça bilmek çok şey değiştiriyor.

İlk görüşmede doktorun seni aceleye getirmemesi büyük bir güven işareti. Ne yaptığını açıklıyor, risklerden bahsediyorsa o kişi işini ciddiye alıyor demektir. Her zaman ikinci bir görüş almak faydalı olur.

Geri
Üst Alt