Kalp Yüz Şekli Olan Kadınlar İçin En Risksiz Saç Modelleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sultan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sultan

Kayıtlı Üye
Yüz şeklimin kalp olduğunu öğrendiğimden beri saç modeli seçerken daha da kararsız hale geldim. Alnım biraz geniş, çenem daha dar ve bu dengesizlik saç modeliyle çok kolay ortaya çıkıyor. Yanlış bir kesimde üst kısım daha geniş, alt kısım daha ince görünüyor ve bu da yüzümü olduğundan daha orantısız hissettiriyor.

Daha önce kısa saç denedim, bu sefer çenem iyice sivrileşti. Uzun kullandığımda üst taraf ağır, alt taraf sönük durdu. Katlı kestirdiğimde bazen iyi oluyor ama bazen de saçım kontrolsüz görünüyor. Açıkçası “en az riskli” olanı bulmak istiyorum çünkü her deneme beni biraz daha yoruyor.

Kuaförler genelde yüz şekliyle ilgili bir şeyler söylüyor ama uygulamada bu çok net olmuyor. Ben de artık gerçekten kalp yüzlü kadınların memnun kaldığı, günlük hayatta da rahat kullanılan modelleri merak ediyorum. Büyük iddialar değil, daha dengeli ve güvenli tercihler arıyorum.

Kalp yüz şekline sahip kadınlar için yüzü daha dengeli gösteren, pişmanlık riski düşük saç modelleri hangileri?

Ben de kalp yüzlüyüm ve bana en çok yakışan şey omuz hizası, hafif katlı saçlar oldu. Çok kısa kesimler çeneyi iyice öne çıkarıyor. Biraz uzunluk yüzü daha dengeli gösteriyor.

Oyla 0
Yan perçem benim kurtarıcım oldu. Alnı tamamen kapatmıyor ama üst kısmı yumuşatıyor. Düz ve kalın perçem bende hiç durmadı.

Oyla 0
Kalp yüzde üstte fazla hacim gerçekten riskli. Ben bunu yaşayarak öğrendim. Yanlardan ve alt kısımdan biraz hacim vermek yüzü daha orantılı gösteriyor.

Oyla 0
Saçın tamamen düz olması da bence kalp yüzde sert durabiliyor. Ben hafif dalgalı kullanınca yüzüm daha yumuşak görünüyor.

Oyla 0
Kuaförüm kalp yüzde amacın üstü küçültüp altı dengelemek olduğunu anlattı. Omuz hizası, yan perçemli ve yumuşak katlı bir kesim yaptık. İlk defa saçım yüzümle gerçekten uyumlu hissettirdi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt