Yüz Hatlarım Belirgin Olduğu İçin Saç Seçmek Zorlaşıyor Mu?

Binnur Kaya

Kayıtlı Üye
Yüz hatlarım her zaman belirgindi. Elmacık kemiklerim çıkık, çene hattım net. Bu durum bazen hoşuma gidiyor ama saç modeli seçerken işleri zorlaştırıyor. Yanlış bir kesimde yüzüm çok sert ve köşeli görünüyor. O yüzden saç kestirirken hep ekstra temkinli davranıyorum.

Daha önce düz ve net kesimler denedim, yüzüm olduğundan daha sert durdu. Katlı kestirdiğimde ise bazen kontrolsüz bir görüntü oluştu. Yani iki uç arasında gidip geliyorum. “Yumuşak olsun” diyorum ama bu tam olarak nasıl bir kesim, onu da net ifade edemiyorum.

Aslında yüz hatlarımı gizlemek istemiyorum, sadece dengelemek istiyorum. Ama belirgin hatlara sahip olunca bu dengeyi kurmak daha mı zor, yoksa doğru kesimle herkes için mümkün mü bunu merak ediyorum.

Belirgin yüz hatlarına sahip kadınlar saç modeli seçerken nelere özellikle dikkat etmeli?

Bence belirgin hatlar dezavantaj değil ama yanlış kesimde daha çok ortaya çıkıyor. Düz ve keskin biten kesimler yüzü sertleştiriyor. Akışkan kesimler daha iyi duruyor.

Oyla 0
Dalga gerçekten çok fark ediyor. Saçı tamamen düz kullandığımda yüzüm daha köşeli duruyor. Hafif dalga yüzü ciddi şekilde yumuşatıyor.

Oyla 0
Kuaförüm belirgin hatları gizlemek yerine yumuşatmayı hedefledi. Keskin çizgileri kırdık ve saçım yüzümle daha uyumlu hale geldi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt