Yüz Şekline Göre Saç Modeli Seçmek Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Linda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Linda

Kayıtlı Üye
Saç modeli araştırırken nereye baksam “yüz şekline göre saç” önerileriyle karşılaşıyorum. Yuvarlaksa şöyle, uzunsa böyle, kareyse şunu yapma… Ama iş uygulamaya gelince bu kadar net olmadığını hissediyorum. Çünkü yüz şeklime göre kestirdiğim saçlar bile bazen içime sinmiyor. Bu da beni “acaba bu yöntem gerçekten işe yarıyor mu” sorusuna getiriyor.

Teoride çok mantıklı duruyor ama pratikte herkes için aynı sonucu vermiyor gibi. Aynı yüz şekline sahip iki kadının aynı saçla tamamen farklı görünmesi kafamı karıştırıyor. O zaman yüz şekli ne kadar belirleyici, ne kadar rehber, bunu ayırt edemiyorum.

Bir yandan bu önerilere tamamen sırtımı dönmek de istemiyorum. Sonuçta bir mantığı var. Ama her şeyi bunun üzerine kurmak da beni sürekli hayal kırıklığına sürüklüyor. Bu dengeyi nasıl kurmak gerektiğini gerçekten merak ediyorum.

Yüz şekline göre saç modeli seçmek ne kadar işe yarar, ne zaman rehber olarak alınmalı ve ne zaman tek başına yeterli görülmemeli?

Bence yüz şekli sadece başlangıç noktası. Ben bunu böyle düşünmeye başladığımda rahatladım. Yol gösteriyor ama sonucu belirlemiyor. Asıl farkı saç tipi ve kullanım alışkanlığı yaratıyor.

Oyla 0
Ben yüz şekline göre kestirip mutsuz olan çok kişi gördüm. Çünkü herkesin yüzü aynı oranda yuvarlak ya da kare değil. Detaylar çok önemli. Bu yüzden birebir kural gibi almak hata oluyor.

Oyla 0
Yüz şekli önerileri daha çok “neyden kaçınmalı” kısmında işe yarıyor bence. Yani kesin yapman gerekenler değil, yapmaman gerekenler gibi düşünmek daha sağlıklı.

Oyla 0
Kuaförle iletişim burada çok kritik. Yüz şekline göre öneriyi alıp, sonra bunu saçına ve hayatına uyarlamak gerekiyor. Ben bunu yapmadığımda sonuç hep yarım kalıyordu.

Oyla 0
Kuaförüm yüz şeklinin bir pusula olduğunu söyledi, harita değil. O pusulayı saçımın yapısı ve benim tarzımla birleştirdiğimizde ilk defa gerçekten doğru modeli bulduk.

Oyla 0
Geri
Üst Alt