Kadınlar Günü İçin Saç Bağış Kampanyasına Katılan Var mı?

Merve Yıldırım

Kayıtlı Üye
Geçen yıl Kadınlar Günü’nde düzenlenen bir saç bağışı kampanyası görmüştüm ve bu yıl ben de katılmak istiyorum. Saçlarımı yıllardır uzatıyorum ama artık bir anlam kazanmasını istiyorum. Sosyal medyada izlediğim videolarda, kemoterapi gören kadınlara peruk yapıldığını görünce içimden bir şey koptu.

Bu sene saçımı kestirip bağışlamayı düşünüyorum ama süreci tam bilmiyorum.

Bazıları “en az 30 cm olmalı” diyor, bazıları “boyasız olmalı” diyor. Benim saçlarım omuz altı, uçları boyalı ama genel olarak sağlıklı. Acaba kabul edilir mi? Ayrıca kesimden sonra nasıl paketleniyor, nereye gönderiliyor, bunları da merak ediyorum. Bu konuda tecrübeli biri varsa adım adım anlatır mı?

Bu Kadınlar Günü’nde birilerine umut olmak istiyorum.

Siz hiç saç bağışı yaptınız mı? Süreci nasıl işliyor, paylaşır mısınız?

Geçen yıl bağış yaptım, minimum uzunluk 30 cm’di. Kuaförüm özel paket yaptı, kurutup poşetle gönderdik. Boya varsa uç kısmını kesiyorlar, kabul ediyorlar.

Oyla 0
Ben de bağışlamıştım, duygusal bir andı. Saçımı keserken ağladım ama sonra o kadar huzur hissettim ki, anlatamam. Kesinlikle yapmaya değer bir deneyim.

Oyla 0
Saçım boyalıydı ama yine de kabul ettiler. Önemli olan temiz, kuru ve düzgün kesilmesi. Gönderim adresleri kampanyaya göre değişiyor, önceden sormak gerekiyor.

Oyla 0
Ben üniversitede toplu bağış etkinliğine katılmıştım. O kadar güzel bir dayanışma ortamıydı ki… Herkes saçını gururla kestirdi. Kesinlikle tavsiye ederim.

Oyla 0
Ben 35 cm kestirip göndermiştim, inanılmaz bir duygu. Kadınlar Günü’nde yapmak çok anlamlı olur. İstersen süreci birlikte planlayabiliriz.

Oyla 0
Geri
Üst Alt