Kadınlar İçin En İyi Şampuan Hangisi, Gerçekten İşe Yarayan Var Mı?

Simge Özbek

Kayıtlı Üye
Şampuan konusu benim için yıllardır çözemediğim bir mesele. Market raflarında ya da eczanelerde o kadar fazla seçenek var ki, hangisinin gerçekten işe yaradığını anlamak zor. Her şampuan “dökülmeye karşı”, “onarım”, “parlaklık”, “hacim” vaat ediyor ama kullandıkça çoğunun saçımda benzer etki yarattığını hissediyorum. Bazen de tam tersi oluyor; çok övülen bir şampuan saçımı daha kötü hale getiriyor.

Benim saçım ne tamamen problemli ne de sorunsuz. Dönem dönem dökülüyor, bazen çabuk yağlanıyor, bazen de uçları kuruyor. Bu yüzden “en iyi şampuan” diye tek bir ürün var mı, yoksa bu tamamen saç tipine göre mi değişiyor, bunu gerçekten merak ediyorum. Çünkü bir şampuan arkadaşımda harika sonuç verirken bende neden işe yaramıyor, bunu anlamak istiyorum.

Bir de beklenti meselesi var. Şampuandan mucize beklemek mi hata, yoksa doğru ürünü bulunca gerçekten fark ediliyor mu? Saç bakımında asıl işi maskeler ve serumlar mı yapıyor, şampuan sadece temizleme mi, bu da kafamı karıştırıyor.

Artık reklamdan çok gerçek deneyimlere güvenmek istiyorum. Saçı gerçekten toparlayan, en azından zarar vermeyen bir şampuan bulmak istiyorum.

Kadınlar için gerçekten işe yarayan bir “en iyi şampuan” var mı, yoksa doğru şampuan tamamen kişisel mi?

Bence tek bir “en iyi şampuan” yok. Ben saç tipime uygun şampuanı bulduğumda fark ettim. Önceden hep popüler olanları alıyordum, saçım hiç memnun değildi.

Şampuanın görevi bence saçı temizlemek. Asıl farkı maske ve bakım ürünleri yaratıyor. Ama yanlış şampuan saçın dengesini ciddi bozabiliyor.

Ben saç derime uygun şampuan seçince saçım toparlandı. Uzun süre saç tipine değil, saç uzunluğuna göre şampuan almışım, hata oradaymış.

Pahalı şampuan her zaman iyi olmuyor. Ucuz ama saçımı yormayan bir şampuanla daha iyi sonuç aldım. Saçım daha az dökülmeye başladı.

En iyi şampuan kişiye göre değişiyor. Saç derisi ve saç tipine uygun olan, saçını kurutmayan ve düzenli kullanıldığında denge sağlayan şampuan gerçekten işe yarıyor.

Geri
Üst Alt