Kadınlarda Saç Dökülmesi İçin Doktora Gitmek Şart Mı?

Burcu

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi başlayınca insan önce kendi kendine çözmeye çalışıyor. Ben de öyle yaptım. Şampuan değiştirdim, serumlar denedim, “biraz bekleyeyim geçer” dedim. Ama dökülme uzadıkça içimdeki huzursuzluk da arttı. Bir noktada “acaba doktora gitmek mi gerekiyor” sorusu kafama takılmaya başladı ama bunu da abartmak istemedim.

Çevremde bu konuda çok farklı görüşler var. Kimi “doktor şart, boşuna uğraşma” diyor, kimi de “her dökülme için doktora gidilmez” diye uyarıyor. Haklılar mı bilmiyorum ama insan yine de kararsız kalıyor. Çünkü doktora gitmek demek bir şeylerin ciddi olabileceğini kabul etmek gibi geliyor. Bir yandan da geç kalmaktan korkuyorsun.

Dökülmem var ama saçım tamamen açılmadı. Yine de eskisine göre fark edilir. Böyle bir durumda doktora gitmek erken mi, yoksa tam zamanı mı? Kendi kendine çözmeye çalışmak bazen zaman kaybı mı oluyor, bunu da merak ediyorum. Belki de bazı şeyleri evde çözmek mümkün değil ama bunu anlamak zor.

Bu konuda gerçek deneyimler benim için daha yol gösterici oluyor. Gidip rahatlayan da var, gittiğine pişman olan da.

Kadınlarda saç dökülmesi için doktora gitmek hangi noktada gerçekten gerekli oluyor?

Ben uzun süre erteledim ama sonunda doktora gittim. İyi ki de gitmişim. Basit bir vitamin eksikliği çıktı ve onunla birlikte dökülme azaldı. Evde denediklerim sadece zaman kaybıymış. Herkes için şart değil ama benim için net fark yarattı.

Oyla 0
Bence dökülme birkaç ayı geçiyorsa doktora görünmek mantıklı. Ben başta gitmek istemedim ama içim rahat etmedi. Gittikten sonra “en azından sebebini biliyorum” demek bile insanı rahatlatıyor.

Oyla 0
Ben doktora gitmedim çünkü dökülmem mevsimseldi ve geçti. Ama seyrelme olsaydı kesin giderdim. Bence dökülmenin şiddeti ve süresi belirleyici. Herkesin durumu aynı değil.

Oyla 0
Doktora gitmek mucize çözüm demek değil ama yön gösterici oluyor. Bende hormonlarla ilgili bir durum çıktı ve ona göre ilerledik. Evde bunu fark etmem mümkün değildi.

Oyla 0
Gitmek şart mı tartışılır ama kafaya çok takıyorsan gitmek iyi geliyor. Ben gittiğimde en azından ciddi bir şey olmadığını öğrendim ve rahatladım. Bu bile başlı başına bir fayda oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt