Kadınlarda Saç Serumu Kullanırken Saç Derisinde Yanma Hissi Normal Mi?

Hilmi Selimoğlu

Kayıtlı Üye
Saç serumu kullanmaya başladıktan sonra saç derimde hafif bir yanma ve sıcaklık hissi oluştu. İlk başta bunun geçici bir durum olduğunu düşündüm ama birkaç kullanım sonrasında da devam edince ister istemez endişelendim. Daha önce böyle bir his yaşamadığım için seruma bağlı olabileceğini düşünüyorum.

Yanma hissi çok şiddetli değil ama rahatsız edici. Özellikle serumu sürdükten sonraki ilk yarım saat içinde daha belirgin oluyor. Saç derim hassas olduğu için bu durumun normal mi yoksa bir uyarı mı olduğunu ayırt etmekte zorlanıyorum. İnternette bazı serumların kan dolaşımını artırdığı için böyle hisler yaratabileceği yazıyor ama bu bilgi beni tam olarak rahatlatmıyor.

Bir yandan ürünü hemen bırakmak istemiyorum çünkü saçlarımda genel olarak olumlu bir etki görmeye başladım. Diğer yandan saç derisine zarar verme ihtimali beni korkutuyor. Kullanım sıklığını azaltmak mı gerekir, yoksa tamamen bırakmak mı daha doğru olur, emin olamıyorum.

Bu durumu yaşayan kadınların nasıl bir yol izlediğini bilmek benim için daha güven verici olur.

Kadınlarda saç serumu kullanımı sırasında hissedilen yanma hissi normal kabul edilir mi, yoksa ürünü bırakmak gerekir mi?

Ben de ilk kullanımlarda hafif yanma hissettim. Birkaç hafta sonra geçti. Doktorum bunun kan dolaşımının artmasıyla ilgili olabileceğini söylemişti ama şiddetliyse dikkat etmek gerekiyor.

Oyla 0
Bende yanma hissi hiç geçmedi. Serumu bıraktıktan sonra rahatladım. Sonradan alerjik tepki olduğunu öğrendim. Her saç derisi aynı ürünü tolere edemiyor.

Oyla 0
Yanma hissi olunca kullanım sıklığını azalttım. Gün aşırı kullanmaya başladım ve rahatsızlık azaldı. Bazen dozu düşürmek yeterli olabiliyor.

Oyla 0
Kızarıklık ve yanma birlikteyse bence normal değil. Ben bu durumda ürünü bırakıp doktora danıştım. Erken fark etmek önemli.

Oyla 0
Hafif bir sıcaklık hissi bende normaldi ama yanma rahatsız ediciyse dikkat etmek lazım. Vücudun verdiği tepkiyi görmezden gelmemek gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt