Kalın Ve Uzun Saçlar İçin Hangi Elektrikli Saç Aletleri Daha Dayanıklı?

Nilay Hacıoğlu

Kayıtlı Üye
Kalın ve uzun saçlara sahip olmak birçok kadının hayali gibi görünse de, iş saç şekillendirmeye gelince gerçekten yorucu olabiliyor. Benim de saçlarım gür, uzun ve dalgalı. Saçımı kurutmak, düzleştirmek ya da şekil vermek için kullandığım cihazlar genellikle kısa sürede yıpranıyor ya da istediğim sonucu vermiyor. Özellikle düzleştiricilerde plaka malzemesi, saç kurutma makinelerinde motor gücü ve dayanıklılık benim için çok önemli hale geldi.

Araştırmalarımda titanyum plakalı düzleştiricilerin kalın telli saçlarda daha başarılı olduğunu, çünkü yüksek ısıyı hızlı ve eşit dağıttığını gördüm. Seramik plakalar ise daha nazik ama kalın saçlarda biraz yetersiz kalabiliyor. Saç kurutma makinelerinde ise iyon teknolojili ve güçlü motorlu modellerin hem saçın elektriklenmesini azalttığı hem de kurutma süresini kısalttığı söyleniyor. Uzun saçlarda ısıya fazla maruz kalmak yıpranmayı artırdığı için hızlı ama kontrollü cihazlar şart gibi görünüyor.

Ama aklımda hâlâ şu soru var: Kalın ve uzun saçlara sahip kadınlar, hangi elektrikli saç aletlerinde gerçekten hem uzun ömürlü hem de sağlıklı sonuç alabildiniz?

Benim saçım da kalın telli ve belime kadar uzun. Yıllardır düzleştirici kullanırım, birçok model denedim. En dayanıklı olan titanyum plakalı düzleştirici oldu. Çok hızlı ısınıyor, tek geçişte şekil veriyor. Saçımın kalınlığına rağmen fazla uğraştırmıyor. Önceden seramik kullanıyordum ama 10 dakika sonra tekrar kabarıyordu. Titanyum biraz güçlü, mutlaka ısı koruyucu kullanmak gerekiyor ama uzun vadede hem cihaz dayanıyor hem de saçım daha pürüzsüz görünüyor.

Oyla 0
Ben daha çok saç kurutma makinelerinde sorun yaşıyordum. Gür saçım olduğu için sıradan makinelerle kurutmak yarım saat sürüyordu. Sonunda profesyonel motorlu bir makine aldım, iyon teknolojisi olduğu için saçımın elektriklenmesi de ciddi şekilde azaldı. Daha kısa sürede kuruduğu için saçım ısıya daha az maruz kaldı. Dayanıklılığı da çok iyi, 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Uzun saçlı kadınlar bence önce güçlü bir kurutma makinesi edinmeli.

Oyla 0
Saç şekillendirmede en çok maşa kullanıyorum. Kalın saçlarda ince maşa saçın yarısında etkisini kaybediyor. Uzun namlulu ve kalın çaplı titanyum maşa aldım, ısıyı daha iyi koruyor. Öncekiler çabuk bozuluyordu ama bu 2 yıldır ilk günkü gibi. Uzun saçlı kadınların mutlaka geniş yüzeyli ve güçlü cihazlara yönelmesi gerekiyor. Hem saçın kalınlığına göre daha hızlı sonuç veriyor hem de cihaz zorlanmadığı için daha uzun dayanıyor.

Oyla 0
Ben hem düzleştirici hem de maşa kullanıyorum. En önemli farkı ısı dağılımında gördüm. Seramik cihazlar saçımın sadece bir kısmını düzgün yaparken diğer kısımları dalgalı kalıyordu. Titanyum ise bütün tel boyunca eşit etki ediyor. Ayrıca kalın saçları daha az geçişte şekillendirdiği için saçımın yıpranması da azaldı. Uzun vadede cihazın da performansı düşmedi. Kısacası kalın ve uzun saçı olanlar için titanyum plakalı ve geniş yüzeyli cihazlar çok daha dayanıklı ve verimli oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt