Kansızlık Saç Dökülmesi Yapar Mı, Tedaviyle Düzelen Oldu Mu?

Sude Göktaş

Kayıtlı Üye
Bir süredir kendimi hem fiziksel hem de ruhsal olarak oldukça yorgun hissediyorum. Gün içinde enerjim çok çabuk düşüyor, basit işlerde bile nefes nefese kalıyorum. En çok dikkatimi çeken şey ise saçlarım oldu. Aynaya baktıkça eski halinden uzaklaştığını görmek beni gerçekten üzüyor.

Saç dökülmesi ilk başta hafifti ama zamanla ciddi şekilde arttı. Duş sonrası avuç dolusu saç görmek artık sıradanlaştı. Saçlarım hem inceldi hem de uzamıyormuş gibi hissediyorum. Bir süre bunu strese bağladım ama geçmeyince doktora gitmeye karar verdim. Yapılan tahlillerde kansızlık ve demir eksikliği çıktı.

Doktor bunun saç dökülmesini tetikleyebileceğini söyledi ve demir takviyesi başlattı. Şu an tedavinin başındayım ama ne kadar sürede etkisini göreceğimi bilmiyorum. Açıkçası en çok merak ettiğim şey, bu dökülmenin gerçekten geri dönüşlü olup olmadığı. Saçlarım eski yoğunluğuna kavuşur mu, yoksa sadece dökülme mi durur bilmiyorum.

Bu süreçte aynı durumu yaşamış kadınların deneyimlerini duymak bana çok iyi gelir.

Kansızlığa bağlı saç dökülmesi yaşayıp tedaviyle toparlayan oldu mu?

Bende demir çok düşüktü. Takviyeden yaklaşık 2 ay sonra dökülme yavaşladı, 4. ayda yeni saçlar çıkmaya başladı. Sabır gerçekten çok önemli.

Oyla 0
Evet yapıyor. Kansızlık düzelmeden saç toparlamıyor. İlacı düzenli kullandım, beslenmeye dikkat ettim. Eski haline dönmesi zaman aldı ama oldu.

Oyla 0
Aynı süreci yaşadım. Tedaviye başladıktan sonra dökülme durdu, sonra yavaş yavaş dolgunluk geri geldi. Panik yapmamak çok önemliymiş.

Oyla 0
Korkulacak bir şey değil ama zaman istiyor. Düzenli kullanım + sabırla gerçekten fark ediliyor. Kendine yüklenme, geçici bir süreç 🌸

Oyla 0
Geri
Üst Alt