Karma Ciltler İçin En İyi Fondöten Hangisi?

Hande Toprak

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır cilt tipime uygun bir fondöten bulamıyorum. Alın ve burun kısmım yağlı, yanaklarım ise kuru. Ne zaman fondöten sürsem ya burun çevrem parlıyor ya da yanaklarımda kuruluk ve dökülme oluyor. Gün içinde makyajımın yarısı uçup gidiyor. Mat fondöten denedim, fazla kuru geldi. Işıltılı olanlar da birkaç saat içinde yağ gibi parlıyor.

Artık her sabah ayna karşısında vakit harcamaktan bıktım. Cilt tipim karma olduğu için dengeli bir ürün bulmak gerçekten zor. Bir arkadaşım “su bazlı fondöten dene” dedi, bir diğeri “toz bitişli ürünler daha iyi durur” diye önerdi. Ama herkesin önerdiği markalar farklı olunca kafam iyice karıştı.

Bir süredir düşünüyorum: acaba fondötenin yanında iyi bir makyaj bazı da mı gerekiyor? Çünkü bazen sorun ürünün kendisinden değil, altındaki hazırlıktan kaynaklanıyor gibi hissediyorum. Ben de artık bu konuda deneyimli kişilere sormak istedim.

Gerçekten karma ciltte ne tam mat ne de aşırı ışıltılı ürün işe yarıyor.

Sizce karma ciltler için en iyi fondöten hangisi? Hangi markayı kullanıyorsunuz ve gün boyu kalıcı oluyor mu?

Karma cilt için en iyi dengeyi su bazlı fondötenlerde buldum. Dokusu hafif olduğu için cildi yormuyor. Özellikle yazın matlaştırıcı pudrayla tamamlayınca gün boyu kalıcı oluyor. Cildi hem nemli hem dengeli tutuyor.

Oyla 0
Benim için en iyi sonuç yarı mat fondötenlerde oluyor. Ne tamamen kuru duruyor ne de yağlanma yapıyor. Altına nemlendirici sürdüğümde çok daha iyi performans veriyor. Markalar arasında deneme yaparak farkı hissedebilirsiniz.

Oyla 0
Karma ciltte baz kullanımı çok önemli. Uygun bazı bulunca fondöten de daha düzgün oturuyor. Cildiye önerisiyle yağsız formüllere geçtim, artık makyajım dağılmıyor. Ürün kadar uygulama sırası da fark yaratıyor.

Oyla 0
Bir süredir nem bazlı ama mat bitişli fondöten kullanıyorum, harika duruyor. Gün içinde parlamıyor ama yanaklarımı da kurutmuyor. Yazın özellikle bu tür ürünler çok işe yarıyor.

Oyla 0
Karma ciltler için ince yapılı fondötenler en ideal olanı. Kalın kapatıcılı ürünler dengesiz bölgeleri daha çok belirginleştiriyor. Hafif kapatıcılık daha doğal görünüm sağlıyor, uzun vadede cilt de rahat ediyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt