Benim cildim tam anlamıyla karma; yani T bölgem gün içinde çok hızlı yağlanıyor, ama yanaklarım ve çene kenarım zaman zaman kupkuru oluyor. Bu yüzden cilt bakımı yaparken dengeyi tutturmak benim için her zaman zor oldu. Cadı fındığı toniğini kullanmaya başladığımda ilk dikkatimi çeken şey, T bölgemdeki yağlanmayı azaltması oldu. Gün içinde parlamam daha az oluyor, özellikle burun kenarlarındaki o yağlı görüntü kayboluyor.
Ama işin diğer tarafı şu: Yanaklarımda bazen ciddi bir kuruluk ve gerginlik hissediyorum. Toniği sürdüğümde özellikle güldüğümde cildim hafif geriliyor gibi oluyor. Bu yüzden kafam karışıyor. Acaba karma ciltlerde gerçekten faydalı mı yoksa sadece yağlı bölgelere uygulamak daha mı doğru olur? Çünkü her gün tam yüzüme sürdüğümde kuruluk artıyor.
Karma cilt yapısında olanların yorumlarını çok merak ediyorum. Sizce bu ürün yağlı bölgelerde fayda sağlarken kuru bölgeleri daha da kurutuyor mu? Yoksa düzenli kullanımda cildin genel dengesini bulmasına yardımcı oluyor mu? Özellikle karma ciltlere sahip olanlar, siz nasıl bir yol izliyorsunuz?
Ama işin diğer tarafı şu: Yanaklarımda bazen ciddi bir kuruluk ve gerginlik hissediyorum. Toniği sürdüğümde özellikle güldüğümde cildim hafif geriliyor gibi oluyor. Bu yüzden kafam karışıyor. Acaba karma ciltlerde gerçekten faydalı mı yoksa sadece yağlı bölgelere uygulamak daha mı doğru olur? Çünkü her gün tam yüzüme sürdüğümde kuruluk artıyor.