Cadı Fındığı Toniği Karma Ciltlerde İşe Yarıyor Mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selma

Kayıtlı Üye
Benim cildim tam anlamıyla karma; yani T bölgem gün içinde çok hızlı yağlanıyor, ama yanaklarım ve çene kenarım zaman zaman kupkuru oluyor. Bu yüzden cilt bakımı yaparken dengeyi tutturmak benim için her zaman zor oldu. Cadı fındığı toniğini kullanmaya başladığımda ilk dikkatimi çeken şey, T bölgemdeki yağlanmayı azaltması oldu. Gün içinde parlamam daha az oluyor, özellikle burun kenarlarındaki o yağlı görüntü kayboluyor.

Ama işin diğer tarafı şu: Yanaklarımda bazen ciddi bir kuruluk ve gerginlik hissediyorum. Toniği sürdüğümde özellikle güldüğümde cildim hafif geriliyor gibi oluyor. Bu yüzden kafam karışıyor. Acaba karma ciltlerde gerçekten faydalı mı yoksa sadece yağlı bölgelere uygulamak daha mı doğru olur? Çünkü her gün tam yüzüme sürdüğümde kuruluk artıyor.

👉 Karma cilt yapısında olanların yorumlarını çok merak ediyorum. Sizce bu ürün yağlı bölgelerde fayda sağlarken kuru bölgeleri daha da kurutuyor mu? Yoksa düzenli kullanımda cildin genel dengesini bulmasına yardımcı oluyor mu? Özellikle karma ciltlere sahip olanlar, siz nasıl bir yol izliyorsunuz?

Benim de cildim karma ve senin yaşadığını aynen yaşadım. T bölgemde yağlanmayı azalttı ama yanaklarımı kuruttu. O yüzden artık sadece alın, burun ve çeneme uyguluyorum. Yanaklarıma sürmeyince çok daha iyi oldu.

Oyla 0
Ben karma cildimde cadı fındığını haftada 3-4 gün kullanıyorum. Her gün uygulayınca fazla kuruluk yapıyor. Ama kontrollü kullandığımda dengeyi sağlıyor, özellikle yazın çok işe yarıyor.

Oyla 0
Bu toniği karma cildime sabahları uyguluyorum, akşamları farklı bir nemlendirici tonik kullanıyorum. Böylece hem yağ dengesini sağlıyorum hem de kuruluk yaşamıyorum. Yani iki ürünü dengelemek bana iyi geldi.

Oyla 0
Karma ciltlerde cadı fındığı bence çok faydalı ama aşırıya kaçmamak gerekiyor. Ben tonikten sonra mutlaka nemlendirici sürüyorum. Nemlendirici ile birlikte kullanınca kurutucu etkisi azalıyor.

Oyla 0
Benim çözümüm şu oldu: Toniği sadece akşamları kullanıyorum. Gündüz sürdüğümde yanaklarım çok geriliyordu. Akşamları uygulayıp ardından iyi bir krem sürünce hem yağlı bölgem toparlandı hem de kuruluk çok azaldı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt