Katlı Saç Kesimi Saçı Daha Gür Gösterir Mi?

Yeşim Arıkan

Kayıtlı Üye
Saçlarım uzun zamandır ince telli ve çabuk sönmeye meyilli. Ne kadar şekillendirirsem şekillendireyim birkaç saat sonra hacmini kaybediyor ve düz, cansız bir görüntü oluşuyor. Bu yüzden son zamanlarda katlı saç kesimini ciddi ciddi düşünmeye başladım. Çevremde “Kat attır, saçın daha gür görünür” diyen de var, “Tam tersi daha da seyrek gösterir” diyen de. Hangisine inanacağımı bilemiyorum.

Aslında katlı kesimleri başkalarında çok beğeniyorum. Daha hareketli, daha canlı duruyor. Ama kendi saçıma gelince korkuyorum. Zaten ince telli olan saçım katla birlikte daha mı az görünür, yoksa doğru kesilirse hacim mi kazanır emin olamıyorum. Bir de katlı saçın şekillendirmesi zor olur mu, sürekli fön mü ister, o kısmı da düşündürüyor. Her sabah ekstra uğraşmak istemiyorum.

Kuaförler genelde “saç yapına göre kat” diyor ama bu “saç yapına göre” kısmı biraz muğlak geliyor bana. Her katlı kesim aynı değil biliyorum ama doğru olanı nasıl ayırt edeceğimi bilmiyorum. Saçımı daha dolgun göstermek istiyorum ama yanlış bir hamleyle daha da sönük hale getirmekten korkuyorum.

Katlı saç kesimi gerçekten saçı daha gür gösterir mi, yoksa ince telli saçlarda riskli bir tercih mi?

Benim saçım da ince telli ve doğru katla gerçekten fark oldu. Üstten çok fazla alınmayan, daha çok uçlara hareket veren katlar saçımı daha dolgun gösterdi. Ama yanlış kesimde tam tersi olabiliyor, o yüzden kuaför çok önemli.

Oyla 0
Bende katlı kesim hiç işe yaramadı. Saçım zaten azdı, kat attırınca daha da seyrek durdu. Sanırım saç yoğunluğu da önemli. Herkes için aynı sonucu vermiyor.

Oyla 0
Ben uzun süre korktum ama iyi bir kuaförle katlı kestirince fikrim değişti. Katlar üstten değil, daha aşağıdan verildiği için saçım hem hacimli hem de daha sağlıklı görünüyor. Doğru kesimle gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Katlı kesim hacim veriyor ama şekillendirme istiyor bence. Doğal haliyle çok dolgun durmuyor ama biraz fön ya da dalgayla fark ortaya çıkıyor. Uğraşmayı göze almak lazım.

Oyla 0
Bence katlı kesim mucize değil ama doğru uygulandığında saçın hareketini artırıyor. Gürlük algısı biraz da bu hareketten geliyor. Düz, tek parça kesime göre daha canlı durduğu kesin.

Oyla 0
Geri
Üst Alt