Katlı Saç Kestirdim Ama Evde Şekil Veremiyorum

Kübra Taş

Kayıtlı Üye
Saçımı katlı kestirdim çünkü hem daha hacimli dursun istiyordum hem de hareket kazansın diye düşünmüştüm. Kuafördeyken sonuçtan çok memnundum. Saçım dolgun, canlı ve tam hayal ettiğim gibiydi. Ama eve gelip saçımı ilk yıkadığımda işler değişti. Aynı saçla kuaförden çıkmış olmama rağmen evde şekil vermekte inanılmaz zorlandım.

Saçım ya fazla kabarıyor ya da bazı katlar garip şekilde dışarı çıkıyor. Aynaya baktığımda “bu saç böyle mi olmalı” diye sorguluyorum. Kuaförde birkaç dakikada şekil alan saç, evde yarım saat uğraşsam da aynı durmuyor. Bu da ister istemez moralimi bozuyor. Acaba ben mi beceremiyorum, yoksa bu kesim bana mı uygun değil emin olamıyorum.

Isı kullanmak istemiyorum ama kullanmadan da istediğim gibi olmuyor. Her gün fön çekmek de bana göre değil. Katlı kesim iyi bir fikir miydi, yoksa saç tipime uygun olmayan bir tercih mi yaptım, gerçekten kararsızım.

Katlı saç kesimi evde zor şekil alıyorsa bu kesimin yanlış olduğu anlamına mı gelir, yoksa alışılması gereken bir süreç midir?

Katlı kesimler gerçekten kuaförde çok güzel duruyor ama evde biraz alışma süresi istiyor. Ben ilk başta çok zorlandım ama saçımı nasıl kuruttuğumu değiştirince fark etti. Kafayı öne eğerek kurutmak ve elle şekil vermek bana çok yardımcı oldu.

Oyla 0
Bence burada en önemli şey saç tipin. İnce telli ve dalgalı saçlarda katlar daha çabuk kabarıyor. Ben bunu fark edince şekil verme beklentimi düşürdüm ve saçımı daha doğal kullanmaya başladım. O zaman daha iyi hissettirdi.

Oyla 0
Kuaförde hangi ürünlerin kullanıldığını sormak çok önemli. Ben evde tamamen farklı ürünlerle denemeye çalışıyordum. Aynı ya da benzer bir ürün kullanınca saçım çok daha kolay şekil aldı.

Oyla 0
Katlı kesim herkes için “düşük bakım” olmuyor. Bunu kabul etmek lazım. Ben ısı kullanmadan yapamayacağımı anladım ama bunu haftada birkaç günle sınırladım. Böylece hem saçım yıpranmadı hem şekil derdim azaldı.

Oyla 0
Kuaförüm katlı kesimin ilk günlerde zorlayabileceğini söyledi. Bana evde nasıl kurutmam gerektiğini gösterdi ve birkaç küçük dokunuş yaptı. O günden sonra saçımı daha rahat kullanmaya başladım. Sorun kesimde değil, alışma sürecindeymiş.

Oyla 0
Geri
Üst Alt