Kelliği Bitiren İlaç Diye Satılan Ürünler Gerçek Mi, Aldatmaca Mı?

Necati Ateş

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesiyle uğraşmaya başlayınca insan ister istemez internete düşüyor. Orada da karşısına envai çeşit ürün çıkıyor. Şampuanından serumuna, hapından yağ karışımına kadar her şey “kelliği bitiriyor” iddiasında. Hangisi gerçekten işe yarıyor, hangisi tamamen pazarlama anlamak zor.

Bir noktadan sonra “boşuna mı para harcıyorum” sorusu kafama takıldı. Çünkü kullananların yorumları da çok uçlarda. Kimi hayatım değişti diyor, kimi hiçbir işe yaramadı diye yazıyor.

Kelliği bitiren ilaç diye satılan ürünler gerçekten işe yarıyor mu, yoksa çoğu aldatmaca mı?

Açık konuşayım, markette satılan çoğu ürün tamamen hikâye. Ben birkaç tanesini denedim, ne dökülme durdu ne de saç çıktı. Reklamı çok, etkisi az.

Oyla 0
Tamamen aldatmaca demem ama beklenti fazla. Şampuanla kellik bitecek olsa kimse kel kalmazdı. Yardımcı ürün olabilir ama tek başına çözüm değil.

Oyla 0
Ben doğal diye satılan şeylere çok para döktüm, pişmanım. Sonradan doktora gidince öğrendim ki çoğu bilimsel olarak desteklenmiyor.

Oyla 0
Gerçekçi olmak lazım, internetten satılan mucize ürünlerin çoğu işe yaramıyor. Asıl etkili olanlar belli ve doktor kontrolünde kullanılıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt