Kelliği Bitiren İlaç Yan Etki Yapar Mı, Erkekler Ne Yaşadı?

Hüseyin Akar

Kayıtlı Üye
Herkese merhaba, son zamanlarda saç dökülmesi için bir şeyler araştırırken en çok kafama takılan konu yan etkiler oldu. Saç meselesi tamam da, iş sağlığa gelince insan iki kere düşünüyor. Okudukça herkes farklı bir şey yazmış, hangisi abartı hangisi gerçek ayırt etmek zor.

Kimi hiçbir sorun yaşamadığını söylüyor, kimi de bıraktıktan sonra yaşadıklarını anlatıyor. Açıkçası bu işin içine girmeden önce başına gerçekten ne gelebileceğini bilmek istiyorum. Sonuçta vücut bu, deneme tahtası da değil.

O yüzden sormak istiyorum:
Kelliği bitiren ilaçlar yan etki yapıyor mu? Kullanan erkekler gerçekte neler yaşadı, bırakma sebebi olan oldu mu? Tecrübesi olanların dürüstçe yazması çok yardımcı olur.

Ben yaklaşık 8 ay kullandım. İlk başlarda hiçbir yan etki yaşamadım ama 4. aydan sonra halsizlik ve libido düşüklüğü hissettim. Herkes yaşamıyor ama yaşayan da az değil. O yüzden başlamadan önce iyi düşünmek lazım.

Oyla 0
Açıkçası bende ciddi bir yan etki olmadı. Sadece ilk haftalarda hafif baş ağrısı yaptı, sonra geçti. Ama çevremde bırakmak zorunda kalan arkadaşlarım oldu. Bünyeden bünyeye gerçekten çok değişiyor.

Oyla 0
Ben yan etkiler yüzünden devam edemedim. Saç için başladım ama psikolojik olarak daha kötü hissettim. Doktora danışmadan başlanmaması gerektiğini yaşayarak öğrendim. Keşke baştan daha bilinçli olsaydım.

Oyla 0
Doktor kontrolünde kullandım ve bu bence en kritik nokta. Yan etki yaşadım ama doz ayarlanınca sorun kalmadı. Kulaktan dolma bilgilerle değil, bilinçli ilerleyince risk ciddi şekilde azalıyor.

Oyla 0
Forumlarda yazılanların bir kısmı abartı ama tamamen uydurma da değil. Ben küçük yan etkiler yaşadım ama tolere edilebilir düzeydeydi. Herkesin aynı tepkiyi vermeyeceğini kabullenmek gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt