Kepek Sorunu İçin Şampuan Mı Daha Etkili, Yoksa Serum ve Losyonlar Mı?

Meri

Kayıtlı Üye
Kepek karşıtı ürünler arasında en çok kafa karıştıran şeylerden biri de hangi ürünün daha etkili olduğu. Çoğu kişi şampuanları tercih ediyor çünkü günlük kullanımda kolay. Ama bazı uzmanlar kepeğin kalıcı çözümü için losyon ve serumların daha etkili olduğunu söylüyor.

Şampuanlar genelde yüzeysel temizlik sağlıyor, yani kepeği azaltıyor. Losyonlar ve serumlar ise saç derisine doğrudan etki edip mantarı baskılayabiliyor. Özellikle Vichy Dercos Serum, Ducray Kelual DS Losyon, Bioxcin Kepek Karşıtı Losyon gibi ürünler bu konuda öne çıkıyor.

👉 Sizce kepek sorununda şampuan mı daha etkili, yoksa serum/losyon mu?

Ben sadece Head & Shoulders şampuan kullandım, bende yeterli oldu. Ama çok yoğun kepeği olanlarda tek başına şampuan yetmez.

Oyla 0
Benim tercihim Vichy Dercos Serum + Şampuan birlikte oldu. Tek başına şampuan etkili değildi ama ikisi birlikte çok fayda sağladı.

Oyla 0
Ben Bioxcin Kepek Karşıtı Losyon denedim. Bitkisel içerikli olduğu için çok güvenli. Düzenli kullanımda kepeğim ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Benim saç derim hassas. Şampuan tek başına yetmedi. Sebamed Anti-Dandruff + Serum kombinasyonu bende çok işe yaradı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt