Kepek Sorunu Olan Erkekler İçin En İyi Şampuan Hangisi?

Tahsin Soylu

Kayıtlı Üye
Ne denediysem şu kepek probleminden kurtulamadım. Özellikle kış aylarında saç diplerim pul pul oluyor, omuzlara dökülüyor. Siyah tişört giymeye bile çekinir hale geldim. Ne kadar duş alsam da ertesi gün yine aynı. Bazen saç dipleri kaşınıyor, bazen sanki cilt soyuluyormuş gibi oluyor.

Kepek karşıtı diye bilinen birkaç şampuan denedim, ilk başta işe yarıyor gibi ama bir süre sonra geri geliyor. Bazıları saçı fazla kurutuyor, bazıları da yağlandırıyor. Sanırım saç derim dengesiz; hem kuru hem kepekli. Ne zaman çözüm buldum desem, birkaç hafta sonra yine aynı hale dönüyor.

Saç kremi ya da bakım yağı kullanmak kepeği artırır mı, bilmiyorum. Bir arkadaşım “çay ağacı özlü şampuan dene” dedi ama güvenemedim. Doktora gitmek aklımdan geçti ama önce gerçekten işe yarayan bir ürün var mı, onu öğrenmek istiyorum.

Sizce kepek sorunu olan erkekler için en etkili şampuan hangisi? Uzun süreli çözüm sağlayan bir ürün bilen var mı?

Çözüm
Ben uzun denemeler sonunda Head & Shoulders Clinical serisinde kaldım. Haftada 2 kez onu, diğer günler nemlendirici şampuan kullandım. Kepek neredeyse tamamen bitti. Sadece aynı ürüne uzun süre bağlı kalma, ara ara değiştir. Bu şekilde kontrol altına alınabiliyor.
Bende de aynı sorun vardı, ketokonazol içeren şampuan kullandım. İlk haftadan fark etti. Kaşıntı azaldı, dökülme de durdu. Haftada 2 kez kullanmak yeterli oluyor.

Ben çay ağacı özlü olanlardan memnunum. Hem ferahlatıyor hem kepeği azaltıyor. Market markalarındansa eczane ürünlerine yönel, farkı hissedersin.

Kepek sadece şampuanla geçmiyor, bazen cilt kuruluğundan kaynaklanıyor. Ben duştan sonra nemlendirici saç spreyi kullanıyorum. Deri yumuşayınca kepek azalıyor.

Sülfatlı şampuanlar kepeği tetikliyor. Ben sülfatsız bir markaya geçtim, iki haftada fark ettim. Köpürmüyor ama etkili. Kaşıntı tamamen geçti.

Ben uzun denemeler sonunda Head & Shoulders Clinical serisinde kaldım. Haftada 2 kez onu, diğer günler nemlendirici şampuan kullandım. Kepek neredeyse tamamen bitti. Sadece aynı ürüne uzun süre bağlı kalma, ara ara değiştir. Bu şekilde kontrol altına alınabiliyor.

Çözüm
Geri
Üst Alt