Kepek Sorunu Olan Yağlı Saçlar Nasıl Daha Geç Yağlanır?

Leyla Demirci

Kayıtlı Üye
Yağlı ve kepekli saçlarda en zor şey, saçın hem temiz kalmasını hem de kepeğin kontrol altında olmasını sağlamak. Saçımı yıkadıktan bir gün sonra diplerim yağlanıyor, bu sırada kepek de daha görünür hale geliyor. Yani yağlanma ve kepek sanki birlikte hareket ediyor.

Saçı sık yıkamak istemiyorum çünkü bu sefer saç derim daha da hassaslaşıyor. Ama seyrek yıkadığımda da görüntü hoş olmuyor. Bu yüzden yağlı ve kepekli saçlarda yağlanmayı geciktirmenin mümkün olup olmadığını merak ediyorum.

Belki doğru yıkama şekli ya da küçük alışkanlık değişiklikleri fark yaratıyordur.

Kepek sorunu olan yağlı saçların daha geç yağlanması için neler yapılabilir?

Ben saçımı çok sıcak suyla yıkamayı bıraktım, bu bile yağlanmayı geciktirdi. Ilık su saç derisini daha az uyarıyor, bu da yağ üretimini azaltıyor.

Oyla 0
Kepek şampuanını saçta biraz bekletmek bende işe yaradı. Hemen durulamak yerine 2–3 dakika bekleyince saç derisi daha iyi temizleniyor.

Oyla 0
Saç derisine masaj yaparken çok sert davranmamak önemli. Sert masaj yağ bezlerini uyarıyor ve saç daha çabuk yağlanıyor.

Oyla 0
Yıkama sonrası saç derisine hiçbir ürün sürmemek benim için dönüm noktası oldu. Serum ve yağları sadece boylara uyguluyorum.

Oyla 0
Saçı her gün yıkamak yerine 2 günde bire geçince saç derim zamanla daha geç yağlanmaya başladı. İlk başta zor ama alışıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt