Kepek Sorunu Olanlar Bakım Rutinini Nasıl Ayarlıyor?

Gamze Ertekin

Kayıtlı Üye
Kepek problemi başlayınca saç bakım rutini bir anda karmaşık hale geliyor. Bir yandan kepeği kontrol altına almak istiyorum, diğer yandan saçımı kurutup daha kötü bir hale getirmek istemiyorum. Kepek şampuanları genelde çok arındırıcı oluyor ve saçımı sertleştiriyor. Normal şampuana dönünce de kepek geri geliyor. Bu döngü beni gerçekten yoruyor.

Bakım yaparken en zorlandığım konu denge. Kepeğe odaklanınca saç uçları ihmal ediliyor, uçlara odaklanınca saç derisi sorun çıkarıyor. Bir de herkes farklı şey söylüyor. Kimi “sadece kepek şampuanı kullan” diyor, kimi “arada mutlaka ara ver” diyor. Hangisi doğru, hangisi abartı anlamak zor.

Maske ve krem konusu da ayrı bir muamma. Kepek varken maske yapılır mı, krem saç derisine değerse sorun olur mu gibi sorular kafamı kurcalıyor. Bir yandan bakım yapmam gerektiğini biliyorum ama yanlış bir hamleyle durumu daha da kötüleştirmekten korkuyorum.

Kepek problemiyle yaşayıp bu dengeyi kurabilenlerin deneyimleri benim için çok değerli.

Kepek sorunu varken saç bakım rutininizi nasıl ayarlıyorsunuz, nelerden özellikle kaçınıyorsunuz?

Kepek varken en büyük hata her gün kepek şampuanı kullanmak oldu. Saç derim çok kurudu. Şimdi haftada 2 kez kullanıyorum, aralarda normal şampuanla yıkıyorum. Bu şekilde daha dengeli ilerliyor.

Oyla 0
Saç derisini kaşımamak ve fazla kurcalamamak kepeği azaltıyor. Stresli dönemlerde kepek daha çok artıyor, bunu fark ettim. O yüzden sadece ürüne odaklanmamak lazım.

Oyla 0
Bende dengeyi şu şekilde kurdum: kepek için Head & Shoulders Clinical Strength haftada 2 kez, diğer günler daha nazik bir şampuan. Maskeyi sadece uçlara uyguluyorum. Bu rutinle kepek kontrol altına alındı, saç da kurumadı.

Oyla 0
Kepek problemi varken saç kremi tamamen yasak değilmiş. Ama kesinlikle saç derisine değmemesi gerekiyor. Uçlara sürünce sorun yaşamadım.

Oyla 0
Kepek bazen ürünle değil, alışkanlıkla ilgili oluyor. Çok sıcak suyla yıkamayı bırakınca kepek ciddi şekilde azaldı. Küçük değişiklikler büyük fark yaratabiliyor. Son olarak hepinize Vichy markasının kepeğe karşı şampuanını öneririm.

Oyla 0
Geri
Üst Alt