Kepek Sorunu Yaşayanlar Hangi Şampuan ve Saç Kremi Kombinasyonunu Kullanıyor?

Nilay Aksoy

Kayıtlı Üye
Kepek sorunu benim için dönem dönem ortaya çıkıyor ama başladığında da kolay kolay geçmiyor. Özellikle mevsim geçişlerinde saç derimde kaşıntı ve pullanma artıyor. Şampuan değiştirdiğimde bazen düzeliyor gibi oluyor ama saç kremi devreye girince işler karışıyor.

Kepeğe karşı şampuanlar genelde saç derisini kurutuyor. Bu sefer de saç uçlarım sertleşiyor ve dolaşıyor. Saç kremi kullanmadan olmuyor ama krem kullandığımda da kepek sanki geri geliyor. Bu ikisi arasında denge kurmak gerçekten zor.

Bazı kişiler kepek varken saç kremi kullanılmaması gerektiğini söylüyor, bazıları ise kremi sadece uçlara sürmenin yeterli olduğunu savunuyor. Hangisinin daha doğru olduğunu denemeden anlamak zor. Yanlış bir kombinasyonla hem kepeği artırmak hem de saçları yıpratmak istemiyorum.

Kepek sorunu yaşayan kadınların gerçekten işe yarayan şampuan ve saç kremi kombinasyonlarını merak ediyorum. Özellikle uzun vadede rahatlatan ürünler benim için çok değerli olur.

Kepek sorunu yaşayan kadınlar için hem saç derisini rahatlatan hem de saçı kurutmayan şampuan ve saç kremi kombinasyonu var mı?

Ben kepeğe karşı şampuan kullanıp saç kremini sadece uçlara sürüyorum. Bu şekilde hem kaşıntı azaldı hem de saçlarım sertleşmedi.

Kepek dönemlerinde saç kremine ara veriyorum. Kepek geçince tekrar ekliyorum. Bu yöntem bende daha iyi çalıştı.

Kepeğe karşı şampuanlar saçı çok kurutuyor. Nemlendirici bir kremle dengelemek şart ama diplerden uzak tutmak gerekiyor.

Tek bir ürünle çözüm olmadı. Doğru şampuan ve doğru kremi birlikte bulmak zaman aldı ama değdi.

Geri
Üst Alt