Kimse Fark Etmiyor Ama Ben Saçlarımın Çok Azaldığını Görüyorum

Ceren

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda çevremdekilerle yaşadığım en büyük çelişki bu. Ben aynaya baktığımda saçlarımın eskisi gibi olmadığını net bir şekilde görüyorum ama bunu söylediğimde aldığım cevap hep aynı: “Hiçbir şey yok, sana öyle geliyor.” Oysa ben saçımı tanıyorum. Yıllardır aynı aynaya bakıyorum ve bu değişimi hissetmememin imkânı yok gibi geliyor.

Saçlarım bir anda dökülmedi, yavaş yavaş azaldı. Belki bu yüzden dışarıdan fark edilmiyor. Ama saçımı topladığımda, ayırdığımda ya da ışıkta baktığımda hacim kaybını net hissediyorum. Eskiden dolu duran yerler şimdi daha zayıf. Bu durumu anlatamamak insanı daha da yalnız hissettiriyor.

Bazen “acaba gerçekten ben mi abartıyorum?” diye kendimi sorguluyorum. Sonra eski fotoğraflara bakıyorum ve aradaki farkı görüyorum. Bu da iç sesimin tamamen yanlış olmadığını düşündürüyor. Yine de herkesin beni sakinleştirmeye çalışması kafamı daha da karıştırıyor.

Belki de erken fark ediyorum, belki de gerçekten bir şeylerin başlangıcındayım. En zor kısmı bu belirsizlik. Kendi gözünle gördüğün şeye başkalarının inanmaması insanın kendinden şüphe etmesine neden oluyor.

Bu hissi yaşayan başkaları da var mı merak ediyorum.

Kimse fark etmese bile saçlarının azaldığını hissedip sonradan haklı çıktığını gören oldu mu?

Aynı şeyi yaşadım. Herkes “takıntı yapıyorsun” diyordu ama ben haklıymışım. Erken fark etmişim. Bir süre sonra dökülme netleşti. Keşke başta kendime daha çok güvenseymişim, iç sesimi dinlemek önemliymiş.

Oyla 0
İnsan kendi saçını herkesten iyi tanıyor. Dışarıdan bakınca fark edilmeyebilir ama sen her gün aynaya bakıyorsun. Ben de aynısını yaşadım, sonradan sebebi ortaya çıktı. Abartı değil, farkındalık bence.

Oyla 0
Ben de herkesin aksine kendime güvendim ve doktora gittim. Gerçekten dökülme başlamıştı. Erken fark etmek avantaj oldu. Tedaviye erken başladım ve saçlarım toparladı. İyi ki kendimi dinlemişim.

Oyla 0
Yavaş ilerleyen değişimler dışarıdan fark edilmiyor. Ben de aynı durumdaydım. Fotoğraflar ve aynalar bana gerçeği gösterdi. Başkalarının görmemesi senin yanıldığın anlamına gelmiyor.

Oyla 0
Bu durum insanı çok yalnız hissettiriyor. Ama içgüdüler çoğu zaman doğru çıkıyor. Kendinden şüphe etmek yerine kontrol ettirmek bence en sağlıklısı. En azından için rahatlıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt